GORIMO OD ZNATIŽELJE

Šuška se o Pixelu: evo što znamo o novom smartfonu iz Googlea

28.06.2017 u 08:30

Bionic
Reading

Pixel 2 i Pixel 2 XL neki su od najpoželjnijih telefona 2017. koje je netko 'upoznat' s Googleovim planovima ovih dana prilično približio znatiželjnom oku javnosti

Ako je vjerovati izvješću XDA Developersa, 'pouzdani izvor' tvrdi da nam zbilja dolaze dva Pixel telefona: prvi će imati ekran dijagonale 4.97 inča koja vrlo sliči izvornom telefonu, dok će veći model imati 5,99 inča koji seže malo dalje od onog kojeg smo susreli na prošlogodišnjem Pixel XL-u.

Taj veći uređaj ima tajno ime Taimen koji će imati manje dimenzije, a bit će dostupan i s kapacitetom od 128 GB, dok će ekrane rezolucije 1440p proizvoditi LG.

Oba uređaja imat će kamere s jednim objektivom unatoč sve raširenijem trendu dvostrukih kamera. Oba uređaja dolaze sa Snapdragon 835 procesorom i 4GB memorije. Ove specifikacije, podsjetimo, potvrđuju dosadašnje glasine o nadolazećem telefonu iz Googlea.

Proizvođač je, izgleda, odlučio napustiti izvorni plan donošenja tri uređaja na tržište. Ako su izvori koji su vijest dostavili XDA Developersima u pravu, 'srednji' model nećemo vidjeti nikad, što nas ostavlja sa uređajem standardne veličine i njegovim gorostasnim bratom. Također se šuška o odlasku čuvenog priključka za slušalice s kojim se već oprostila sedma generacija iPhonea. Procurene informacije također predlažu da će panel na stražnjem dijelu Pixela 2 biti manji te da više neće imati skener otiska prstiju, dok će dizajn manjeg uređaja ostati neizmjenjen.

Kako god okrenuli, konačnu verziju telefona vidjet ćemo za par mjeseci kada ga Google odluči službeno predstaviti.