SVE JE SNIMIO

Prevaranti pokušali nasamariti hakera, pogledajte što im je napravio!

26.06.2017 u 14:51

Bionic
Reading

Prevaranti su svugdje oko nas i vrebaju na svaku našu slabost - od nepoznavanja zakona do nesigurnosti pri korištenju modernih tehnologija. Lovac postaje lovina kada prevarant telefonskim pozivom pokuša prevariti (vrlo) snalažljivog hakera

Priča počinje kao i većina sličnih: glavni lik ove priče primio je glasovnu poruku zbilja zabrinjavajućeg sadržaja. U njoj mu osoba sa izraženim indijskim naglaskom priopćuje da je zbog utaje poreza pod istragom IRS-a (Internal Revenue Service - interna služba za prihode), te da mora nazvati posebni broj kako bi razriješio problem.

Nakon što je nazvao broj, dobio je niz upozorenja i uputstvo da prenese nekoliko tisuća dolara na nepoznati bankovni račun račun kako ne bi bio uhićen. Naravno, haker indijskim prevarantima nije povjerovao niti riječ te im dao lekciju koju neće tako brzo zaboraviti. Nakon što se domogao ostatka njihovih telefonskih brojeva, odlučio im je putem računalne skripte uputiti nekoliko poziva.

Koliko poziva?

28 u sekundi - eto koliko. Najbolji dio cijele ove priče čak ni nije vrlo uspješna hakerska kontramjera, već činjenica da je autor cijelu stvar snimio i ukomponirao u histerični video. Ne trebamo naglasiti da su reakcije prevaranata čisto zlato.

Osveta je slatka! Svakako pogledati do kraja - reakcije su čisto vrištanje Izvor: Društvene mreže / Autor: Project Mayhem

Video je objavljen početkom vikenda i do danas je postao viralno čudo sakupivši preko 1,1 milijun pregleda. Najpopularniji komentar 'Ovo bi trebalo pokrenuti novi trend' nešto je čemu se iz dna duše radujemo.