TKO je u pravu?

Sudar umova: Zuckerberg i Musk se zakačili oko umjetne inteligencije

25.07.2017 u 14:42

Bionic
Reading

Tijekom intervjua uživo direktor Facebooka Mark Zuckerberg je komentirao kako, za raziku od Elona Muska, vidi pozitivnu stranu umjetne inteligencije, a šef Tesle imao je spreman odgovor

Kad se dva genija posvađaju, iz toga može nastati ili nešto odlično, ili nešto užasno. A kada se ne mogu usuglasiti oko jedne od najbitnijih tema 21. stoljeća, valja biti barem malo zabrinut.

Zuckerberg je optimističan

Tijekom intervjua uživo, direktor Facebooka Mark Zuckerberg je komentirao kako, za raziku od Elona Muska, vidi pozitivnu stranu umjetne inteligencije, prenosi Mashable. Zuckerberg tvrdi da je optimističan te kako će za par do deset godina, AI donijeti jako puno pozitivnoga u naše živote.

'Ako ste protiv AI-a, onda ste i protiv sigurnijih auta koji neće imati prometne nesreće, i protiv ste boljeg i lakšeg dijagnosticiranja bolesti kod ljudi kojima je to potrebno' komentirao je Zuckerberg. Dodao je kako ne razumije ljude koji govore samo negativno o AI-u, a napomenuo kako on misli da je u neku ruku, takvo ponašanje neodgovorno.

Reakcija preko Twittera

Na taj komentar je reagirao i sami Musk i to ni više ni manje nego preko Twittera. Napisao je da Zuckerberg nije dovoljno informiran, točnije, da ima limitirano znanje o toj temi.

No jedan status naravno da nije bio dovoljan. Nakon svega 20-ak minuta ponovno je postavio još jedan status, ovoga puta o članku Tima Urbana na temu umjetne inteligencije.

Bilo kako bilo, čekamo novi okršaj, gdje ćemo možda saznati malo više o tome koliko zapravo AI (ni)je opasan.