LOŠ DAN

Strmoglavi pad Snapa nakon objave slabijih poslovnih rezultata od očekivanih

08.02.2024 u 11:51

Bionic
Reading

Bio je to treći najgori dan Snapa na tržištu kapitala od 2017. godine, kada su izlistani na burzi. U svibnju 2022. su u jednom danu pali za 43 posto, a u srpnju iste godine za 39 posto

Dionice Snapa izgubile su nešto više od trećine vrijednosti dan nakon što je ta tvrtka objavila kako su prihodi u prošlom tromjesečju bili slabiji od očekivanih.

Ni prognoza prihoda za zadnji fiskalni kvartal nije oduševila investitore.

Bio je to treći najgori dan Snapa na tržištu kapitala od 2017. godine, kada su izlistani na burzi. U svibnju 2022. su u jednom danu pali za 43 posto, a u srpnju iste godine za 39 posto.

Za razliku od Meta Platforms i Amazona, Snap se značajno sporije oporavlja od pada tržišta oglašavanja zabilježenog 2022. godine.

U prošlom su tromjesečju ostvarili 1,36 milijardi američkih dolara prihoda, nešto manje od očekivanih 1,38 mlrd. USD. Prihod po dionici bio je šest umjesto prognoziranih osam američkih centi.

Time je Snap ostvario šesto uzastopno tromjesečje s jednoznamenkastim rastom ili padom prodaje. Predviđaju oporavak u prva tri mjeseca ove godine, ali sporiji od očekivanja analitičara - tek oko dva postotna boda u odnosu na isto razdoblje lani.

Za to su, između ostalog, zaslužni Meta i Amazon, koji su ugrabili velike dijelove tržišta.

Glavni izvršni direktor Evan Spiegel istaknuo je kako je već vidljiv pojačani angažman oglašivača, što bi trebalo rezultirati povećanjem prihoda. Priliku vidi u oglašivačima koji žele diverzificirati potrošnju, piše CNBC.

Snap je ranije ovog tjedna otpustio oko 500 ljudi, odnosno oko deset posto ukupnog broja zaposlenih.