STIGLA GLASINA

Što nam to spremaju tvorci pametnog telefona Essential?

11.10.2018 u 12:57

Bionic
Reading

Čini se kako nećemo dobiti izravnog nasljednika Essential Phone, ali šuška se kako bi tijekom sajma CES 2019 mogli vidjeti posve novi uređaj

Prije nekoliko mjeseci neugodno nas je iznenadila vijest kako Essential, tvrtka iza koje stoji otac operativnog sustava Android Andy Rubin, neće ponuditi nasljednika svog inovativnog modela Essential Phone, već razmatraju prodaju tvrtke.

No, čini se kako je došlo do preokreta. Essential, pišu zapadni mediji, radi na novom krajnje ambicioznom uređaju koji koristi umjetnu inteligenciju, a koji bi trebao zamijeniti sadašnje pametne telefone ili im barem proširiti spektar mogućnosti.

ZLATA VRIJEDNI SAVJETI

Proučite ovih sedam super trikova za apsolutno svaki smartfon

Pogledaj galeriju

Informacije dolaze iz anonimnog izvora koji je navodno upućen u interna događanja u Essentialu, pa ih treba uzeti s grumenom soli.

Prema navodima tog izvora Rubin i njegov tim su odustali od očekivanog pametnog zvučnika Essential i umjesto toga se fokusirali na potpuno nov uređaj, ne samo za tu tvrtku već cijelu industriju smartfona.

Taj bi uređaj trebao izgledati kao pametni telefon, ali bi ujedno bio manji. Koristio bi umjetnu inteligenciju i glasovno upravljanje za obavljanje svakodnevnih zadaća poput odgovaranja na SMS-ove i e-poštu, obavljanja rezervacija i tome slično, a mogli biste ga upotrijebiti i za glasovne pozive.

Zvuči kao Google Duplex upakiran u uređaj veličine smartfona. Prototip bismo mogli vidjeti tijekom sajma potrošačke elektronike Consumer Electronics Show, koji će biti održan u Las Vegasu (SAD) početkom siječnja iduće godine.