ODE NA BUBANJ

Zar ćemo se morati pozdraviti s Essential Phoneom?

28.05.2018 u 08:41

Bionic
Reading

Rad na razvoju nasljednika Essential Phonea je otkazan, inženjeri koji su se time bavili prebačeni su na projekt uređaja za pametni dom koji bi trebao biti predstavljen tijekom iduće godine

Tvrtka Essential otkazala je planove razvoja svog drugog pametnog telefona i traži kupca za svoje cjelokupno poslovanje, piše Bloomberg. Čini se kako pregovori o prodaji nisu daleko odmakli, tako da nema još puno pojedinosti dostupnih javnosti, a moguće je i kako Essential neće odustati od razvoja drugih proizvoda.

TEHNO SAVJETI

Najčešći problemi s Androidom i kako ih riješiti

Pogledaj galeriju

No, čini se izvjesnim kako Essential neće tržištu ponuditi drugo izdanje svog smartfona. Rad na razvoju je otkazan, inženjeri koji su se time bavili prebačeni su na projekt uređaja za pametni dom koji bi trebao biti predstavljen tijekom iduće godine. Možda je riječ o proizvodu koji bi trebao konkurirati pametnom zvučniku Echo, kojeg su u Essentialu najavljivali prošle godine.

Sve ide na bubanj

Pametni telefon Essential Phone, iza kojeg stoji suosnivač operativnog sustava Android Andy Rubin, u areni smartfona pojavio se prošle godine i podigao priličnu prašinu tada prilično drukčijim dizajnom.

Ali drugi su proizvođači brzo uhvatili priključak i uveli modele s prednjom stranom u potpunosti pokrivenom zaslonom, dok su se u Essentialu mučili sa softverom i kamerama. Nije pomogla ni visoka cijena od 699 američkih dolara. Od kolovoza prošle godine prodano je navodno tek 150 tisuća primjeraka.

  • +6
Essential Phone Izvor: Essential / Autor: Essential

Bloomberg piše kako su razmišljali o tome da kineskoj tvrtci Foxconn prepuste glavninu razvoja smartfona. Što se prodaje tvrtke tiče, u Essentialu se nadaju prodati sve čime raspolažu: patente, hardver, projekte u pripremi... U tijeku je aktivna potraga za kupcem, a Rubin je priznao kako u ovom trenutku nitko ne zna što bi bilo najbolje za tu tvrtku te ustvrdio kako tvrtka s bankarima dogovara kako doći do novca, piše Verge.