IDC CLOUD COMPUTING ROADSHOW 2012

Što je novo u računalstvu u oblaku?

23.10.2012 u 13:54

Bionic
Reading

Četvrta IDC-jeva konferencija o cloud computingu bavit će se modelima isporuke cloud IT usluga, a najavljeno je predstavljanje drugog hrvatskog istraživanja tržišta te vrste usluga

Analitička tvrtka IDC Adriatics će u zagrebačkom hotelu Antunović, u suradnji s partnerima, u četvrtak, 25. listopada, održati četvrtu konferenciju posvećenu računalstvu u oblaku.

Bavit će se modelima isporuke cloud IT usluga kao najbrže rastućem segmentu IT potrošnje u zemlji. Najavljeno je predstavljanje drugog hrvatskog istraživanja tržišta te vrste usluga.

'U 2011. godini na tržištu cloud IT usluga, aplikacije i rješenja koja podržavaju same aplikacije iskazale su snažan rast od gotovo 40 posto u odnosu na tržište u 2010. godini', kaže Boris Žitnik, direktor IDC Adriaticsa.

Fokus i teme prve tri konferencije bio je na upoznavanju s ekonomskim i tehnološkim pretpostavkama nastajanja, odnosno pojmovima i definicijama usluga u računalnom oblaku.

Ovoga će puta ponuditi konkretan pregled recentne i rastuće ponude računalstva u oblaku kod nas te teme poput privatnih, javnih i hibridnih aplikacija u oblaku, kao i uspješnosti modela Saas, IaaS i PaaS.

Očekuje se kako će biti prisutno oko 150 sudionika. Partneri konferencije su tvrtke Hewlett-Packard Hrvatska, T-HT, Megatrend poslovna rješenja APC, Microsoft i SAP.

Više informacija o konferenciji potražite ovdje: