'BAŠTINA'

Stižu nam (novi) moderni klasici iz BMW Motorrada

12.06.2016 u 08:26

Bionic
Reading

Portal MCN saznaje kako će BMW Motorrad otkriti čak tri nova R nineT 'spin-off' modela u sklopu zasebnog 'Heritage' odjela, koji bi se trebao dalje razvijati pored postojećeg odjela u kojem su se smjestili 'uobičajeni' moderni motocikli

Sva tri nova moderna klasika trebali bi svjetlo dana ugledati na ovogodišnjem sajmu EICMA (Esposizione Internazionale Ciclo Motociclo e Accessori tj. Milan Motorcycle Show). Portal MCN saznaje kako će se postojećem R nineT i Scrambler modelu pridružiti tri varijacije.

Vrijedi podsjetiti da je i sami R nineT model BMW Motorrad otkrio prije tek koju godinu. Posrijedi je pravi mali retro roadster, kojeg kupci mogu prilagoditi na brdo načina - no izgled ostaje jedinstven i blizak starinskim klasicima. Model se pokazao vrlo popularnim na tržištu, dovoljno da se šefovi u BMW-u odluče na proširenje ponude.


Glasine govore kako će jedan od novih motocikala biti svojevrsna posveta modelu HP2 Sport, dok će drugi član R nineT obitelji imati više gena s Dakar natjecanja. Treći novitet u R nineT ponudi bit će moguće prilagoditi željama kupcama, što je i suština nove BMW-ove filozofije. Svi noviteti bi se na tržištu (barem u Europi) trebali pojaviti već do konca godine.

BMW Motorrad će, pored vlastitih dodataka za motocikle, blisko surađivati i s drugim proizvođačima opreme, kako bi ona bila vjerna 'klasicima'. Neće trebati čekati još dugo do konačnog oblika ovih ljepotana na dva kotača, a kako bi oni mogli izgledati otkrivaju umjetnički prikazi napravljeni za portal MCN