PROGNOZA

Stiže li napokon Appleova konzola za virtualnu stvarnost?

09.08.2022 u 11:45

Bionic
Reading

Nova konzola mogla bi biti predstavljena već u siječnju 2023. godine, po cijeni od dvije tisuće američkih dolara

Kako tvrdi analitičar Ming-Chi Kuo, Apple će iduće godine u prodaju pustiti nešto manje od 1,5 milijuna primjeraka svoje konzole za virtualnu i proširenu stvarnost prve generacije.

Kuo je najavio kako bi nova konzola mogla biti predstavljena već u siječnju 2023. godine, po cijeni od dvije tisuće američkih dolara.

Pokaže li se to točnim, Appleova konzola bit će jedna od najskupljih na tržištu. No, prethodno se nagađalo kako bi njena cijena mogla dosegnuti i tri tisuće USD.

Što se specifikacija tiče, mogle bi biti slične onima kakve nudi prijenosno računalo MacBook Pro s procesorom M1.

Navodno bi uređaj mogao biti prilično lagan, iako će nuditi zaslone razlučivosti 8K i više kamera za praćenje ruke.

Kuo vjeruje kako će Apple ponuditi ograničenu seriju skupih konzola kako bi testirao koliko je tržište zainteresirano za takve uređaje. Ovisno o reakciji, moguće je kako će cijena konzole s vremenom pasti.

Nije isključeno ni kako će kasnije biti ponuđeno i jeftinije izdanje.

  • +2
Zbrišite od ekrana i zaigrajte ove izvrsne obiteljske društvene igre Izvor: Promo fotografije / Autor: Exploding Kittens

U Appleu su također više zainteresirani za kraće korištenje takvih konzola, primjerice za pomoć pri kupovini ili uređenju interijera.

Tržištem trenutno dominiraju jeftinije konzole kao što je Meta Quest 2, a Appleova bi bila skuplja i od modela Valve Index te Vive Pro 2.

Procjenjuje se kako je od lansiranja prije dvije godine do danas dosad prodano blizu 15 milijuna primjeraka konzole Quest 2. Valve Index, koji košta tisuću USD, također se dobro prodaje, piše Gizmodo.