jeste li bolji od Sherlocka?

Stiže 'escape room' igra temeljena na najpoznatijoj detektivskoj seriji

10.06.2018 u 22:21

Bionic
Reading

London će od listopada biti bogatiji za još jednu escape room igru - Sherlock: The Game is Now. Odlična je vijest što kreatori razmišljaju o širenju na druge međunarodne lokacije

Pripremite detektivske kapute i počnite razmišljati kao pravi detektiv jer stiže tematska igra hit serije Sherlock. Neće to biti nikakva kartaška ili video igra, već prava zagonetka u sobi za bijeg, poznatijoj pod pojmom escape room. Igra dolazi u London ovog listopada, pa ako tražite lokaciju za jesenski odmor, eto ideje.

U ovom izazovu, pod nazivom 'Sherlock: The Game is Now', timovi od četiri do šest osoba imat će 90 minuta za rješavanje zagonetki i misterija na setovima po uzoru na scene iz serije u kojoj glumi Benedict Cumberbatch. Tu će biti i ekskluzivni videozapisi koji sadrže likove iz franšize, izjavio je za Steven Moffat, prenosi Mental Floss.

'U igri će biti ponekad biti neki glumci iz Scherlocka - očito ne svaki dan jer su kostimi prilično skupi', rekao je Moffat. 'Ali, da, vidjet ćete nove snimke, koje nikad prije niste vidjeli!'

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Koautor serije, Mark Gatiss, koji također igra lik Sherlockovog brata, Mycrofta, kaže da će se igrači osjećati kao da su zaista u Sherlockovom svijetu.

'Toliko je autentična da će vam se činiti kao da ste u seriji, bez potreba da postanete glumac, godinama naporno radite, proživljavate razočaranja i postupno se borite za svoje mjesto u showu, rekao je Gatiss.

Igra, prva službena na temelju Sherlocka, sadrži izvanredna mjesta bijega u Time Runu, a osmišljena je u partnerstvu s KIN Partnersom i Hartswood Films, producentom Sherlocka. Točno mjesto još nije poznato, ali se zna da će igra biti negdje središtu Londona.

Kreatori razmišljaju o širenju na druge međunarodne lokacije, što je sjajna vijest za sve fanove koji nestrpljivo čekaju da saznaju hoće li se serija vratiti.

Predstava Sherlock Holmes Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo