STROJNO UČENJE

Stigla nova značajka: Steam će vas podsjetiti na igre koje već imate

18.05.2020 u 10:26

Bionic
Reading

Nakon što su upogonili umjetnu inteligenciju kako bi vam preporučila nove igre, u popularnoj trgovini za igre na PC-ju uveli su značajku koja će vam skrenuti pozornost na naslove koji skupljaju prašinu

Tvrtka Valve pokrenula je Steam Labs krajem 2019. godine kako bi testirala nove značajke svoje trgovine s igrama za PC Steam.

Iako su već prebacili značajku Interactive Recommender - koja koristi strojno učenje kako bi vam bolje preporučila koje igre kupiti i igrati - iz Labsa u kategoriju Library u redovnom izdanju Steama, odlučili su kako se neće na tome zaustaviti.

Najnovija softverska nadogradnja za Steam dodala je toj platformi značajku Play Next.

Njena je zadaća nije pronaći nove igre uz koje biste mogli ubiti dosadu i skratiti vrijeme, već vas podsjetiti na igre koje ste već nabavili, a koje čame pomalo zaboravljene u knjižnici vašeg Steama.

Nova bi značajka mogla biti naročito korisna svima koji vole kupovati igre u paketu i kako im se svidi, pa im se događa da među svim tim silnim igrama jednostavno na neke od njih zaborave

Microsoft je već ponudio slično značajku za svoju igraću konzolu Xbox, u obliku dugmeta surprise me koje odabire neku od igara kojima već raspolažete, piše Engadget.