trebao je biti 'beskonačan'

Stigao je iščekivani smartfon iz Lenova. Ali...

05.06.2018 u 15:51

Bionic
Reading

Konačno je poznato kako će izgledati novi telefon iz Lenova u kojeg su se svi zaljubili čim je izašla prva skica. No ljubitelji 'beskonačnig' zaslona ipak su se razočarali kad su vidjeli da Z5 dosta sliči iPhoneu X i gotovo svim ostalim pametnim mobitelima proizvedenima ove godine

Lenovo je tijekom proteklih tjedana dosta pažnje preusmjerio na novi telefon Z5, a mogli smo vidjeti i skice koje su trebale navijestiti beskonačan zaslon bez zuba s kamerom i lampicom za obavijesti kakvog je prvi predstavio Apple na iPhoneu X.

Za sve one koji su se nadali da će Lenovo ići korak dalje i izbaciti zub, stižu drugačije vijesti. Novi Z5 predstavljen u Pekingu ima zub, ali i nešto 'mesa' pod zaslonom. No, i dalje ga krasi 6,1-inčni zaslon s omjerom 19:9 i rezolucijom 1080p. Lenovo tvrdi je novi model tanji od Xiaomija Mi 8 i iPhonea X, što uključuje i zub koji je uži nego kod ova dva telefona, piše The Verge.

No, još uvijek ga ima, kao i praktički svaki drugi Android telefon ove godine. Lenovo tvrdi da je omjer zaslona naspram tijela 90 posto.

Telefon ima osmojezgreni Qualcomm procesor i dva fotoaparata od 16 megapiksela. Baterija ima 3300mAh.

S druge strane, Z5 je prilično jeftin i cijena mu se vrti oko 200 dolara ili 1.265 kuna za model sa 6 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu, odnosno 280 dolara (1.770 kuna) za 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu.

Prodaja počinje u Kini 12. lipnja, istog dana kada Vivo treba objaviti svoj čudnovati telefon koji bi trebao posuditi neke karakteristike impresivnog prototipa Apexa bez okvira koji smo vidjeli ranije ove godine.

Dostupnost Z5 na drugim tržištima tek treba biti objavljena.

  • +11
Apple iPhone X Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka