TOPLINSKI VAL

Steam i Nintendo upozoravaju: Ne koristite naše uređaje po najvećim vrućinama

22.07.2022 u 13:09

Bionic
Reading

Kompanije su u službenim objavama korisnike upozorile da njihove prijenosne konzole ne koriste na temperaturama od 35 Celzijusa ili više

Svi korisnici prijenosnih gejming platformi dobili su upozorenje - pripazite ako vaše uređaje iznosite van tijekom rekordnog toplinskog udara.

Uz ambijentalne temperature iznad 35 stupnjeva Celzija, Europa nastavlja bilježiti rekorde. Upravo ta visoka temperatura može uzrokovati smanjenje performansi Steam Decka, kažu iz Steama.

Japanski Nintendo je prošlog tjedna objavio slično upozorenje gdje ne predlaže korištenje Nintendo Switcha u odspojenom načinu rada, s obzirom da spravica najbolje radi na temperaturama od 5 do 35 celzijevih stupnjeva.

Nintendovo upozorenje došlo je od japanske podružnice, odnosno njihove službe za korisnike u jeku rekordnog toplinskog vala u Japanu.

Valve dalje objašnjava da steam Deckovo usporavanje znači da uređaj 'brani sebe i vas od štete'. Steam Deck će se, kažu, ugasiti ako interna temperatura uređaja premaši 105 celzijevih stupnjeva, zaključuje Polygon.