SERIJA CA1

Sony predstavio novu USB Type-C memoriju

29.01.2016 u 14:35

Bionic
Reading

Sony priopćava kako su otkrili novu USB CA1 seriju, kojom je moguće na jednostavan i brz način pohraniti do 64GB datoteka svih vrsta

USB 3.1 Gen1 CA1-serija pruža najnoviji USB standard Type-C i A, kombinirajući brzinu prijenosa od 130 MB/s, s izdržljivošću i dizajnom, za brži i pametniji prijenos datoteka. Sony navodi kako je idealan za fotografije, glazbu i video, ali i druge podatke koji korisniku trebaju na putu, ili pak za prijenos između Android i Mac uređaja poput pametnih telefona i tableta.

'Novi USB zasigurno će zadovoljiti sve vaše potrebe za dodatnim prostorom za pohranu, uključujući Android tablete i OS računala. Kako se tržište USB-a kontinuirano razvija Sony ima rješenje za pohranu koje će osigurati da ne izgubite Vaše datoteke prilikom prijenosa na druge uređaje. USB 3.1 Gen1 CA1-serija koristi dupli priključak, uključujući novi Type-C™ USB standard i Type-A, kako bi proširila iskoristivost uređaja. Elegantni konektor je dizajniran kako bi pristajao u više uređaja, kao što su pametni telefoni, ali je i dovoljno robustan za priključivanje na tablete ili laptope. Kompatibilan je s Windows, Macintosh, Andriod i Chromebook uređajima koji su opremljeni Type-C™ i Type-A priključcima, te tako omogućuje brzo dijeljenje i pohranu sigurnosnih kopija', navode u Sonyju.

USM-CA1 bit će dostupan u Europi od veljače 2016. godine u izdanjima kapaciteta 16/32/64GB.