ČUVAJMO BROADBAND

Sony najavljuje: Preuzimanje igara za PlayStation u Europi moglo bi biti sporije nego inače

25.03.2020 u 13:33

Bionic
Reading

Japanska korporacija pridružila se Netflixu, YouTubeu i drugim servisima koji su uveli ograničenja na internetski promet kako bi rasteretili mreže

Sony će usporiti brzinu preuzimanja igara za igraću konzolu PlayStation u Europi kako bi smanjili opterećenje internetske mreže tijekom pandemije koronavirusa. Neko će vrijeme, dakle, preuzimanje biti nešto sporije nego dosad ili odgođeno.

Nije poznato koliko će preuzimanje biti sporije, kao ni koliko bi odgode mogle trajati. Ova se mjera ne odnosi na igre s više igrača odjednom (multiplayer).

  • +73
Potpuno prazni gradovi zbog pandemije koronavirusa Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Sony je prvi među proizvođačima uređaja za igranje koji će ograničiti brzinu preuzimanja igara za svoje konzole, ali nije jedini općenito govoreći.

Na isti su se potez već odlučili servisi za streaming Netflix i YouTube, kao i oni koje nude Amazon, Apple, Disney i drugi, koji su redom ograničili kvalitetu videa kojeg isporučuju korisnicima kako bi smanjili opterećenje na širokopojasne mreže u razdoblju kad za njihovim uslugama vlada povećana potražnja, piše Verge.