RETRO MANIJA

Službeno je: Vraća se legendarni Command & Conquer i na njemu radi ista ekipa

15.11.2018 u 14:13

Bionic
Reading

EA je potvrdio izradu restauriranih inačica jednog od najpoznatijih RTS serijala u povijesti gejminga. Na novoj verziji radi tim koji je napravio original

Electronic Arts službeno je potvrdio da kreće sa izdavanjem restaurirane verzije Command & Conquera te počinje sa Tiberian Dawnom, pričom o prvom ratu za Tiberij između GDI-ja i Noda. U izradi je također i igra smještena u drugom svemiru prikazanom u Command & Conquer: Red Alertu. Naravno, uz sve navedeno igrači će u paketu dobiti i sve izdane ekspanzije.

Restaurirane verzije popularne strategije razvijat će Petroglyph Games, studio kojeg su otvorili bivši zaposlenici Westwood Gamesa, kompanije koja je radila izvorni Command & Conquer serijal koji je EA ugasio 2003. Konačno, timu se pridružio i skladatelj Frank Klepacki - tvorac glazbe iz Command and Conquera i velikog broj drugih Westwoodovih hitova.

DIGITALNA ZABAVA

Pobrojali smo deset najboljih hrvatskih videoigara svih vremena

Pogledaj galeriju

Povratak korijenima

'Dvadeset godina nakon izlaska originala EA je odlučio stupiti u kontakt i pozvati nas da se vratimo originalnim C&C igrama te damo fanovima ono što su tražili. Petroglyph u sebi ima velik broj bivših djelatnika Westwooda te je savršen izbor za povratak Command & Conquer igara u život' napisao je suosnivač Petroglypha Joe Bostic.