BRISANJE PORUKA

Messenger novom opcijom spašava od blamaže: Hoće li vam koristiti?

15.11.2018 u 11:36

Bionic
Reading

Facebookova službena aplikacija za čavrljanje uvodi mogućnost 'povratka' poslanih poruka, značajku koja bi mnoge mogla spasiti od blamaže uzrokovane 'krivo poslanim porukama'

Facebook je nakon više od šest mjeseci testiranja konačno u Messenger uveo mogućnost povrata poslanih poruka. Nakon nekoliko odvojenih testiranja, značajka se konačno pojavila u nekim zemljama, što znači da bi uskoro mogla doći i do nas.

Mogućnost povratka poslanih poruka upala je u oči javnosti nakon što je Facebookov Mark Zuckerberg potajno povukao nekoliko vlastitih privatnih poruka. Mogućnost povrata poruka trenutno je dostupna u Kolumbiji, Poljskoj, Boliviji i Litvi.

Povrat poruka dostupan je deset minuta nakon slanja same poruke, što znači da ju nakon toga možete i dalje pobrisati, samo što će ostati u Inboxu primatelja. Čak i nakon što pobrišete poruku, naglašavaju iz Facebooka, sadržaj će neko vrijeme ostati na njihovim serverima kako bi provjerili je li označen kao neke vrsta zlostavljanja.

Briga za korisnike

Facebook također radi na nekoliko dodatnih funkcija poput mogućnosti automatskog brisanja poslanih poruka nakon nekog vremena - premda brisanje poruka možda funkcionira sjajno za privatnost, Facebook naglašava da značajka ne smije poticati zlostavljanje.

NOVA ERA ČAVRLJANJA

Pogledajte pet najboljih stvari koje će nam donijeti novi Messenger

Pogledaj galeriju

Značajka za privilegirane

Nova značajka, makar korisna, ne dolazi ni blizu Zuckerbergovom brisanju poruka prije nekoliko mjeseci - njegove poruke ne samo da su bile pobrisane, već nisu ostavile nikakav trag. Šef Facebooka očigledno koristi verziju Messengera koja je 'puno naprednija' od naše.