SIT WITH ME

Sjednite i izrazite podršku ženama u ICT-u

25.04.2012 u 14:53

Bionic
Reading

Canon i Girl Geek Dinners Hrvatska pridružili su se u sklopu konferencije WinDays svjetskoj inicijativi za promicanje žena u ICT sektoru 'Sit with me'

'Sit with me' (Sjedni sa mnom) je svjetska inicijativa za promicanje uloge žena u ICT industriji. Konkretno, zainteresirani se pozivaju da naprave malu, ali simboličnu akciju: sjednu na crvenu stolicu i podijele svoju priču.

Na WinDaysima12, konkretno, crvena se stolica nalazi u prostorima Sponzorskog grada konferencije WinDays12 u sklopu promotivnog prostora tvrtke Canon.

Sudionike koji se odluče iskazati svoju solidarnost Canon će snimiti i fotografirati, a svi materijali bit će dostupni na službenim kanalima Girl Geek Dinnersa na Facebooku i Youtubeu.

'Projekt je simbolično pokrenut na Međunarodni dan žena 8. ožujka 2011. godine, a cilj je osnaživanje žena  'sjedenjem' na crvenoj stolici. Iako zvuči malo neobično, ovo je prilika da predstavimo inspirativne ljude i priče koje donose sa sobom. Crvene stolice su prisutne diljem svijeta na nasumičnim mjestima, a mi smo se potrudile da se i u Hrvatskoj nađe jedna da bismo potaknule IT zajednicu na razgovor o nedostatku žena u ICT sektoru', izjavila je Bojana Mandić, osnivačica i organizatorica Girl Geek Dinners Hrvatska.

Više informacija o inicijativi 'Sit with me' možete pronaći na sitwithme.org