Jack Dorsey

Šef Twittera vjeruje u kriptovalute: 'U Bitcoinu leži budućnost novca'

06.02.2019 u 13:37

Bionic
Reading

Nije to prvi put da Dorsey javno iskazuje svoje divljenje digitalnom novcu. Njegova druga tvrtka Fintech Square podupire Bitcoin gotovo pet godina. Tu su kriptovalutu prošle godine dodali u svoju Cash aplikaciju, dopuštajući korisnicima da je slobodno razmjenjuju.

Jack Dorsey, suosnivač i izvršni direktor Twittera, ponovno javno širi svoju ljubav prema Bitcoinu. Kriptovaluta koja je u posljednjih godinu dana proživljavala najteže trenutke u svojoj nedugoj povijesti, u Dorseyju ima svog najvećeg veleposlanika dobre volje.

'U Bitcoinu leži budućnost novca', uvjeren je Dorsey.

'Ne vidim Bitcoin kao ulaganje, to je valuta', zapisao je u jednom od tweetova. U raspravi koju su poveli fanovi kriptovaluta Dorsey je iznio svoj stručni zaključak: 'Bitcoin je otporan. Bitcoin je principijelan. Bitcoin slijedi internetske ideale. I to je odličan brand.'

Nije to prvi put da suosnivač Twittera javno iskazuje svoje divljenje Bitcoinima. Njegova druga tvrtka Fintech Square ovu kriptovalutu podupire već gotovo pet godina. Bitcoine su lani uvrstili u svoju Cash aplikaciju, dopuštajući korisnicima da Bitcoine razmjenjuju i trguju njima.

'Volio bih vidjeti napredak digitalnih valuta', zapisao je Dorsey još 2016. godine. Godinu poslije svjedočili smo vrtoglavom rastu vrijednosti kroptovaluta.

Bitcoin je početkom 2017. vrijedio manje od tisuću dolara da bi mu na veselje ulagača vrijednost porasla na čak 19.511 američkih dolara. Kriptomanija nije dugo trajala i lani se vrijednost digitalnog novca ponovno strmoglavila u ambis pa Bitcoin u trenutku pisanja ovog teksta vrijedi 3395 dolara, koji cent više ili manje.