STIŽE HTC U 11

Saznali smo sve što se ima za saznati o HTC-ovu mobitelu 'stiskavcu'

02.05.2017 u 15:04

Bionic
Reading

Za nešto manje od dva tjedna HTC će predstaviti svoj najnoviji pametni telefon pod oznakom U 11. Pored vrhunskih tehničkih karakteristika, uređaj bi trebao krasiti i potpuno novi način upravljanja sadržajem, zahvaljujući okviru osjetljivom na dodir. Najnovija porcija neslužbenih informacija otkrila je praktički sve bitne detalje

Model U 11 ranije je bio poznat pod kodnim imenom Ocean, a HTC već neko vrijeme radi na teaser materijalu za službeno otkrivanje, planirano za 16. svibnja.

HTC se itekako želi nastaviti natjecati s konkurencijom u najvišem mobilnom segmentu te će hardverske iznutrice modela U 11 biti u skladu s tim.

Srce ovog 5,5-inčnog uređaja činit će Qualcommov najsnažniji čip, Snapdragon 835, uparen s čak 6 GB radne memorije i 128 GB spremišnog prostora. Ipak, postoji mogućnost da će određena tržišta imati dostupan tek model s 4 GB radne memorije i 64 GB spremišnog prostora. Neovisno o modelu u igri, uređaj će podržavati i microSD kartice do 2TB. 

Zaslon je razlučivosti QHD te presvučen Corning Gorilla Glass 5 zaštitnim slojem. Stražnja kamerica je razlučivosti 12 MP, optički stabilizirana i izvedena u HTC-ovoj UltraPixel 3 tehnologiji. Prednja kamerica namijenjena selfijima i video pozivima je pak razlučivosti 16MP. 

Tu su i HTC BoomSound zvučnici, EdgeSense tehnologija koja omogućuje upravljanje sadržajem 'stiskanjem' uređaja, IP57 certifikacija za zaštitu od vode i prašine (čemu je sigurno pomoglo uklanjanje 3,5-milimetarskog audio priključka), čitač otiska prstiju, USB 3.1 podrška, podrška za Dual Nano SIM kartice te Qualcommova Quick Charge 3.0 tehnologija koja bi trebala osigurati vrlo brzo punjenje uređaja. 

HTC U 11 je nedavno osvanuo i u benchmark rezultatima Geekbencha gdje je u Single-Core testu ostvario 1.912 bodova, dok je u Multi-Core rezultatu ostvario 6.137 bodova. Vrijedi naglasiti kako je model koji se pojavio u testu imao 4 GB radne memorije. 

Praktički jedine nejasnoće oko uređaja su vezane uz njegovu cijenu na tržištu te dostupnost spomenuta dva modela, no to bi trebalo postati jasno 16. svibnja. 

Designed for the Brilliant U Autor: HTC

Via Neowin