STIŽE HTC U 11

Jeste spremni za HTC-ov mobitel 'stiskavac'?

28.04.2017 u 12:16

Bionic
Reading

HTC je ovih dana otkrio novi 'teaser' za svoj nadolazeći pametni telefon U 11 (kodnog imena Ocean). Riječima tvrtke, za korisnike bi novitet trebao omogućiti potpuno novi način interakcije s uređajem - i to stiskanjem

Iako HTC polako gradi medijsku pompu oko noviteta, o uređaju kojeg planiraju predstaviti je do sada već isplivalo dosta detalja

Što se tiče neslužbenih tehničkih karakteristika, riječ je o 5,5-inčnom uređaju sa zaslonom razlučivosti QHD te prekrivenim zaštitnim slojem Gorilla Glass 5. Srce mu čini Qualcommov Snapdragon 835, uparen s 4GB ili 6GB radne memorije (ovisno o tržištu) te 64GB ili 128GB spremišnog prostora. 

Tu su još i kamerice od 16MP (sprijeda) i 12MP (straga), baterija od 3.000mAh te ANdroid 7.1 Nougat uz najnovije Sense Home sučelje. Za uređaj je službeno potvrđeno (na društvenoj mreži Twitter) tek kako neće imati 3,5-milimetarski audio priključak. 

HTC Squeeze the Brilliant U Autor: HTC

Kako je ranije bilo govora, cijeli okvir HTC-ovog modela U 11 bit će osjetljiv na dodir te će korisnici moći stiskati uređaj na različitim mjestima za različite funkcije. Postoji vjerojatnost i da će stvari biti prilagodljive. 

Što se dizajnerskih smjernica uređaja tiče, on bi trebao biti dosta nalik na model U Ultra. Više detalja o uređaju bit će poznato 16. svibnja, kada je zakazano službeno otkrivanje.