nadogradnja

Samsung objavio novu verziju One UI-ja, donosi nekoliko dobrodošlih noviteta

01.12.2021 u 10:00

Bionic
Reading

Nova programska nadogradnja nudi veću razinu prilagodbe, ažurirane postavke privatnosti i još mnogo toga

Tvrtka Samsung Electronics službeno je predstavila operativni sustav One UI 4, koji će se premijerno pojaviti na Galaxy S21 seriji pametnih telefona uključujući Galaxy S21, Galaxy S21+ i Galaxy S21 Ultra. Uz nove mogućnosti prilagodbe, značajke privatnosti i pristup konstantno rastućem Samsung ekosustavu, One UI 4 usmjeren je na pružanje naprednog korisničkog iskustva.

'Predani smo tome da pružimo samo najbolje svojim korisnicima, a One UI 4 ispunjava to obećanje najnovijim mogućnostima prilagođavanja i privatnosti. No, nećemo stati na tome. Uskoro će i ostali korisnici pametnih telefona i tableta biti u mogućnosti isprobati ovu nadogradnju za još bolje iskustvo našeg inovativnog Galaxy ekosustava.' rekao je Janghyun Yoon, izvršni potpredsjednik i voditelj odjela za softverske platforme u sklopu segmenta mobilnih komunikacija, Samsung Electronics.

Nove mogućnosti prilagođavanja

Nov One UI 4 omogućava opcije za prilagođavanje dizajna korisničkog sučelja prema vlastitim preferencijama, dozvolivši mijenjanje izgled svih elemenata sučelja od početnog zaslona do ikona, izbornika, tipki i pozadine. One UI 4 donosi i redizajnirane widgete s većom mogućnosti prilagodbe, kao i veći izbor emoji značajki, GIF-ova te stickera kojima se može lako pristupiti kroz sučelje.

Zaštita

Uz One UI 4, Samsung donosi niz značajki za privatnost i sigurnosti. Sustav od sad nudi preciznu kontrolu dijeljenja privatnih i javnih podatak te može upozoriti kada aplikacije žele pristupiti kameri ili mikrofonu. Tu je i nova ploče za upravljanje privatnošću gdje se sve postavke nalaze na jednom mjestu.

Integracija s Galaxy ekosustavom

Samsung je u suradnji s partnerima kao što je Google omogućio tečno korištenje third-party aplikacija i usluga na One UI 4 operativnom sustavu. Jedna od tih aplikacija je i Google Duo za uspostavu video poziva visoke kvalitete s prijateljima i obitelji.

Dostupnost

One UI 4 je dostupan na Galaxy S21 seriji pametnih telefona od 15. studenog, a uskoro će postati dostupan i na prijašnjim Galaxy S i Note serijama, kao i na Galaxy A seriji, preklopnicima i tabletima. One UI 4 također dolazi uz novu programsku nadogradnju za Galaxy Watch seriju s unaprijeđenim zdravstvenim značajkama i novim vizualnim temama sučelja.

Uređaji za koje se očekuje nadogradnja uključuju Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, S20 FE, Note20, Note20 Ultra, S10, S10e, S10+, S10 5G, Note10, Note 10+, Galaxy Fold, Z Fold3, Z Flip3, Z Fold2, Z Flip, Z Flip 5G, Galaxy A82 5G, A72, A52, A52 5G, A52s 5G, A42 5G te Galaxy Tab S7 i Tab S7+. Dostupnost može varirati ovisno o regiji.