noviteti

Samsung je za kina pripremio ovu LED HDR mrcinu

02.04.2017 u 09:06

Bionic
Reading

Samsung je predstavio svoj novi zaslon Cinema Screen, za kojeg tvrde kako je prvi High Dyamic Range LED kino zaslon na svijetu

LED kino zaslon Cinema Screen predstavljen je usporedno s konferencijom CinemaCon u New Orleansu u Sjedinjenim Državama. 

Riječ je o zaslonu namijenjenom kino dvoranama, veličine 10 metara koji isporučuje LED slike u 4K rezoluciji (4.096 puta 2.160 piksela). 

Opremljen je tehnologijom High Dynamic Range (HDR) te nudi gotovo deset puta veće osvjetljenje od standardnih kino projektora, s poboljšanom ujednačenosti i bez optičkih iskrivljenja i smetnji, tvrde u Samsungu.  Zaslon bi trebao zadržati napredne sposobnosti prezentacije u svim uvjetima osvjetljenja, bez obzira na sadržaj koji se prikazuje.

Bit će usklađen s audio rješenjima tvrtki Harman Professional Solutions’ Cinema Group, čija je akvizicija nedavno okončana, i Samsung Audio Lab.

Samsung Cinema Screen trenutno prolazi kroz postupak stjecanja certifikata DCI. Nije objavljeno kad će krenuti u prodaju i po kojoj cijeni.