McAfee VirusScan

Samsung Galaxy S8 dodatno je zaštićen od hakera

12.05.2017 u 16:10

Bionic
Reading

Samsung će u pojedina izdanja modela pametnog telefona Galaxy S8 predinstalirati antivirusni i antimalver softver McAfee VirusScan

Objava suradnje Samsunga i tvrtke McAfee koja će rezultirati predinstalacijom antivirus i antimalver softvera VirusScan na nove perjanice južnokorejskog proizvođača već su potakle gunđanja na internetu onih koji smatraju kako će time Samsungovi mobiteli biti zakrčeni suvišnim softverom koji će bespotrebno zauzimati memoriju.

U McAfeeju tvrde kako će njihov program korištenje Galaxyja S8 učiniti sigurnijim. Osim mobitela, VirusScan će biti instaliran i na Samsungova računala te pametne televizore.

'Zaštita svih povezanih uređaja u vašem domu danas je apsolutno ključna. Napadnu li hakeri jedan uređaj, riziku je izložena cijela vaša mreža', upozorio je izvršni dopredsjednik za poslovanje s potrošačima u McAfeeju John Giamatteo, a prenosi Digital Trends

To je prvi takav potez te tvrtke nakon što su se osamostalili. McAfee je 2011. godine bio kupio Intel, da bi u travnju ove godine iz Intela stigla objava kako će McAfee ponovno postati samostalna tvrtka temeljem dogovora s TPG Capitalom. Intel još uvijek drži 49 posto udjela u McAfeeju.