NOVO TRŽIŠTE

Sabolov 'Slikaj i plati' širi se na Austriju

11.07.2013 u 14:29

Bionic
Reading

Nakon što je početkom prošle godine tvrtka PhotoPay za Erste banku, u sklopu aplikacije mBanking za mobilne uređaje iPhone i Android razvila posebnu uslugu plaćanja računa Slikaj i plati, ista tehnologija razvijena je i za potrebe austrijske banke Erste

Riječ je inovativnom načinu plaćanja računa, bez ručnog popunjavanja uplatnice. Dovoljno je mobilnim uređajem fotografirati uplatnicu, a platni nalog potom se automatski popunjava.

'Implementacija naše tehnologije na novim tržištima pokazuje kako se hrvatski visokotehnološki proizvodi mogu izdvajati po kvaliteti i inovativnosti i na području Europske unije. Pripremamo i izlazak proizvoda na ostala tržišta EU-a', izjavio je Damir Sabol, osnivač tvrtke PhotoPay.

U prvih 18 mjeseci, otkako je klijentima ponuđena aplikacija Erste mBanking za mobilne uređaje s iOS-om i Androidom s pripadajućom uslugom plaćanja računa Slikaj i plati, zabilježeno je više od 12.200 novih korisnika mBanking usluge Erste banke, što u usporedbi s brojem korisnika krajem 2011. predstavlja porast od gotovo 67,5 posto. Ukupan broj korisnika sada iznosi 30.200.

U istom razdoblju obavljeno je više od 128 tisuća transakcija pa se i tržišni udio mobilnog bankarstva Erste banke, prema broju transakcija, značajno povećao, sa 0,45 posto, koliko je iznosio krajem 2011. na gotovo 11 posto sredinom 2013. godine.

'Erste podupire razvoj start-up projekata, i to ne samo u Hrvatskoj već u ostalim zemljama srednje i istočne Europe. S tom namjerom osnovali smo u Beču i zasebnu tvrtku za digitalni razvoj - Bee.One - gdje na jednom mjestu razvijamo strategiju i odabiremo partnere s kojima ćemo surađivati u razvoju novih digitalnih usluga.

S velikim ponosom mogu reći da angažman Erste iz Hrvatske i naših partnera, tvrtke PhotoPay i Infinum imaju primarno mjesto u toj suradnji. Zato je Slikaj i plati dobio svoju austrijsku inačicu.

Vjerujem da je to industrijska grana gdje Hrvatska ima veliki potencijal i gdje je potrebna potpora i ulaganje na svim razinama', istaknuo je Igor Strejček, direktor Direkcije upravljanja distributivnim kanalima banke Erste.