KICKSTARTER KAMPANJA

Robotić Tertill će se brinuti o korovu u vašem vrtu

15.06.2017 u 08:40

Bionic
Reading

Kome god da pod 'ugodno vrtlarenje' ne spada i briga o korovu, mogao bi razmisliti o novom proizvodu tvrtke Franklin Robotics - robotiću Tertill. Na njemu radi i Joe Jones, jedan od inženjera koji je radio na automatskom usisavaču Roomba

Robotić Tertill je zapravo vrlo sličan Roombi - samo što ne usisava prašinu po tlu, već luta vrtom kako bi podrezao korov. Vrtlari ne moraju brinuti ni o mladim izdancima, njih Tertill neće podrezivati kao korov ako se označi posebnim ogrlicama. Tertill je vodootporan i za rad se služi solarnom energijom. 

Naravno kako Tertill ima i USB priključak za punjenje kada nije dovoljno sunčano. Sredinom mjeseca ovaj robotić tvrtke Franklin Robotics trebao bi se naći na Kickstarteru, kako bi se prikupilo dovoljno sredstava za finalizaciju razvoja. Očekivana cijena je kakvih 300 dolara: 

Robotićem Tertill protiv korova Autor: Franklin Robotics

Zahvaljujući senzorima sličnim kao na automatiziranim usisavačima, Tertill izbjegava veće biljke kao i prepreke. Sve kraće biljke (poput nestašnih maslačaka koji tek izviruju) robotić će podrezivati dok god nailazi na njih.

Naravno, materijal koji je prikazan samo je prototipnog karaktera. Uspije li proći Kickstarter projekt, Franklin Robotics bi mogao imati pun pogodak za napredne vrtlare koji se ne vole svakodnevno brinuti o korovu.