DOBAR PLASMAN

Pulski gradonačelnik bolji od Angele Merkel

29.01.2014 u 21:15

Bionic
Reading

Stranica Borisa Miletića na Facebooku našla se među prvih 100 političkih profila u svijetu prema analizi stranice LikeAlyzer.com

Stranica posvećena 39-godišnjem gradonačelniku, koji tu funkciju obnaša od 2006. godine, ima nešto više od deset tisuća fanova.

Trenutno zauzima 68. mjesto među nekoliko tisuća analiziranih stranica političara, što ga čini najbolje rangiranim domaćim političarom.


Skupila je 79 bodova, što je bolje od prosjeka u kategoriji političar (53). U trenutku pisanja ovog teksta dijelila je 68. poziciju s još petnaestak drugih.

Po plasmanu bolje stoji od stranice njemačke kancelarke Angele Merkel i britanskog premijera Davida Camerona, koje imaju po 72 boda.

Od bližih susjeda, najbolje su plasirani slovenska premijerka Alenka Bratušek i predsjednik srpske Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović (po 68 bodova)

Što se domaćih političara, prvi koji se pojavljuje na popisu je Milan Bandić, sa samo 36 bodova.

LikeAlyzer je besplatan servis online koji pomaže pri mjerenju i analizi potencijala i uspješnosti stranica na Facebooku. U vlasništvu je tvrtke Meltwater.

Po procjeni pulskog Gradskog poglavarstva, objave na Miletićevoj stranici dosežu i do 60 tisuća fanova na Facebooku, od čega je 22 tisuće Puležana.

Pokrenuta je 2010. godine i služi za komunikaciju gradonačelnika i gradske uprave s građanima. Miletić sa svojim timom odgovara na više od 200 upita mjesečno, tvrde u Gradskom poglavarstvu Pule.