it kompanija

Promjene u Infinumu: Nikola Kapraljević preuzeo uzde, evo kakve planove ima

22.03.2022 u 12:57

Bionic
Reading

Tomislav Car više nije prvi čovjek Infinuma, jedne od naših najvećih IT kompanija, objavili su iz tvrtke u utorak te najavili reorganizaciju, ali i novi vizualni identet i web te planove za razvoj na pragu punoljetnosti

Novi direktor tvrtke postaje Nikola Kapraljević, koji je u Infinum stigao kao četvrti zaposlenik i kroz godine postao jedan od suvlasnika i COO, piše 24 sata.

'U posljednjih nekoliko godina Infinum se stabilno razvijao i mogli bismo reći da je 'odrastao'. Htjeli smo da i brend odražava taj razvoj te fokus na globalno tržište. Novi kanali i načini komuniciranja predstavljaju odvažniji karakter Infinuma te su nas pripremili za nove izazove. Kvaliteta usluge nam je na prvom mjestu te, kao i dosada, nastavljamo postavljati visoke kriterije u industriji', kaže Kapraljević.

Matej Špoler, koji je s Carom osnovao Infinum, postaje Chief Talent Officer, dok će Josip Bišćan zamijeniti Kapraljevića u dijelu dosadašnjih odgovornosti kao Chief Client Officer. Drugi dio preuzet će Filip Vugec koji dolazi na mjesto Chief Delivery Officera.

Prošlu je godinu Infinum završio s prihodom od 150 milijuna kuna, te bilježi rast od 30 posto u odnosu na 2020., više od očekivanog. Taj prihod ne uključuje prihode sestrinskih kompanija Productive i Porsche Digital Croatia.

Lani su se i najviše širili dosad, pa su tako otvorili urede u Velikoj Britaniji, Crnoj Gori i Makedoniji kroz akviziciju. Ove godine plan je ostvariti rast od još 25 posto, zaposliti još stotinjak ljudi te nastaviti sa strateškim akvizicijama.