INVESTICIJE

Infinum uložio u zadarski Rentlio, Tomislav Car postaje savjetnik

07.02.2022 u 10:25

Bionic
Reading

Investicija će biti iskorištena za daljnji razvoj poslovanja, ponajprije povećanje tima i akviziciju novih tržišnih segmenata kroz razvoj novih funkcionalnosti

U Infinum Venturesu, investicijskom ogranku domaće IT tvrtke Infinum, odlučili su se na strateško ulaganje u zadarsku tvrtku Rentlio.

Podsjetimo, ta se tvrtka bavi razvojem cjelovitog operativnog sustava za upravljanje hotelima, apartmanima i drugim tipovima turističkih objekata koji centralizira i automatizira upravljanje rezervacijama, kanalima prodaje i gostima.

Između ostalog, bili su među finalistima natječaja Zagrebačke banke Moj Zaba start 2015. godine.

Rentlio, u kojem tvrde kako su prosječno rasli za 77 posto godišnje od osnutka do danas, dosad još nije dobio investiciju ove vrste.

Nije objavljeno o kojem je iznosu riječ, ali osnivač i direktor Rentlija Marko Mišulić najavljuje kako će investicija biti iskorištena za daljnji razvoj poslovanja, ponajprije povećanje tima i akviziciju novih tržišnih segmenata kroz razvoj novih funkcionalnosti.

Tvrtka trenutno broj dvadesetak zaposlenika. Njenu aplikaciju koristi više od osam tisuća smještajnih jedinica u preko četrdeset zemalja svijeta. Većina korisnika nalazi se na području Hrvatske, pa će se investicija i partnerstvo s Infinumom koristiti za snažno jačanje tržišne pozicije u regiji.

Rentlio također planira pojačane akvizicijske aktivnosti na globalnom tržištu, prvenstveno u zemljama poput Italije, Portugala, Španjolske i Vijetnama gdje već imaju značajniju bazu korisnika.

Na poziciju savjetnika doći će osnivač i direktor Infinuma Tomislav Car, koji je ima iskustva u radu s turističkim tvrtkama kao što su Maistra, Royal Caribbean i Disney Cruise Lines, ali i projektima kao što je CircuitMess Alberta Gajšaka.

Pravno savjetovanje u zaključenju ove investicije vodila su odvjetnička društva Metelko, Knežević i Partneri te Mišković i Mišković. Infinum Ventures je investicijski ogranak hrvatske tehnološke kompanije Infinum.