18. - 21. svibnja

Programeri, pažnja: U Zagreb stiže Drupal Heart Camp

12.05.2017 u 15:09

Bionic
Reading

Trodnevno okupljanje razvojnih programa i drugih korisnika Drupala, besplatnog sustava otvorenog koda pomoću kojeg se stvaraju i održavaju web-sjedišta, ponudit će predavanja i radionice

Sveučilišni računski centar bit će od 18. do 21. svibnja domaćin Drupal Heart Camp, trodnevnog okupljanja razvojnih programa i drugih korisnika Drupala, besplatnog sustava otvorenog koda pomoću kojeg se stvaraju i održavaju web-sjedišta.

Sva predavanja na kampovima Drupal su na engleskom jeziku. Očekuje se kako će na događanje u Zagreb doći sudionici iz osam zemalja.

CxO dan (Chief x Officer Day), na kojem će biti održane radionice  za menadžere, direktore, vlasnike tvrtki i ostale osobe na izvršnim funkcijama Agile, bit će održan dan prije službenog otvorenja kampa, 18. svibnja.  Radionice su pripremljene tako da polaznike upoznaju s agilnim metodologijama upravljanja projektima koje daju kvalitetnije i razumljivije rezultate. 

Tijekom 19. i 20. svibnja bit će održana četiri pozvana predavanja s aktualnim temama iz IT-a. Uz njih, pripremljeno je dvadesetak predavanja koja se bave isključivo Drupalom, a odvijat će se paralelno u dvije dvorane. Sudionici će moći birati teme kao što su: Business, DevOps, Site building, Frontend, Backend.

Tijekom predavanja 19. i 20. svibnja te 21. svibnja bit će održani sprints (višednevni istovremeni zajednički rad programera) na kojima će se programirati nove značajke Drupala i rješavati bugove na postojećim.