REKLAMIRANJE GLASINAMA

Procurili podaci o Canonu EOS 7D

31.08.2009 u 11:34

Bionic
Reading

Canon se sprema izdati digitalni SLR, pod nazivom Canon EOS 7D, koji je po svoj prilici zamišljen kao konkurencija uspješnog Nikona D300

Zadnjih dana internetom na sve strane cure informacije o novom Canonovom SLR fotoaparatu, tako da svaki čas možemo očekivati i službenu najavu. Praksa je pokazala da ovako detaljne glasine gotovo uvijek posluže za podizanje zanimanja uoči prave najave uređaja.

Posjetitelji foruma kažu da će EOS 7D imati svjetlosni čip APS-C formata, dakle ne punog formata poput Canona EOD 5D. Time se ovaj fotoaparat vjerojatno suprotstavlja najjačem Nikonu APS-C formata, modelu D300.

Canon je otišao dalje od Nikona i u 7D ugradio svjetlosni čip CMOS tehnologije i razlučivosti 18 megapiksela opremljen dvama procesorima za obradu slike DIGIC 4. EOS 7D moći će fotografirati prilično impresivnom brzinom od osam fotografija u sekundi, a ISO osjetljivost će mu biti 6.400. Nauštrb kvalitete i razlučivosti bit će moguće podići ISO i na 12.800. Očekuje se stopostotna pokrivenost kadra i onoga što se vidi u tražilu, a fotoaparat će imati podršku i za Live View kombiniran s automatskih fokusom koji prepoznaje lica.

Pozadinski zaslon bit će razlučivosti 920.000 točaka i dijagonale tri inča. Kao i nedavno najavljeni Nikon D300S te već dulje vrijeme prisutni Canon EOS 5D Mark II, i EOS 7D moći će snimati HD video zapise. Za kvalitetniji zvuk snimanja videa, novi Canonov SLR imat će priključak za vanjski mikrofon. Informacije o cijeni i datumu početka prodaje u ovom trenutku još nisu dostupne.