GEJMING I UREĐENJE

Preveliki za ormarić: Ikea je pronašla rješenje za masivne konzole nove generacije

05.01.2021 u 11:42

Bionic
Reading

Poznati švedski proizvođač namještaja u dućane je počeo ubacivati kartonske modele PlayStationa 5 i Xboxa Series X, a razlog je - njihova veličina

PlayStation 5 i Xbox Series X su vrlo velike konzole, i to ne samo po broju prodanih primjeraka - PlayStation 5 drži titulu najveće igraće konzole u povijesti gejminga. Njihove veličine upravo zbog toga sve više uzrokuju glavobolje kupcima novog namještaja koji nakon slaganja police shvate da u nju ne mogu nagurati konzolu nove generacije, objašnjava Verge.

Švedska Ikea smislila je odgovor na ovu dilemu ponudivši kartonske modele u omjeru 1 na 1 pomoću kojih kupci u dućanu mogu usporediti policu s konzolom i odlučiti radi li se o pravoj stvari za njih. Prve fotografije ovih simpatičnih vodiča osvanule su na Redditu.

Modeli na sebi imaju napisane točne dimenzije i natpis 'Koja Ikejina polica za uređaje može pohraniti moju novu smiješno veliku gejming konzolu?' (Which Ikea media storage unit will be able to fit my new, meme-ishly oversized, gaming console?).