UMJESTO PRAVOG

Pretvorite iPhone u kućnog ljubimca

18.03.2013 u 11:05

Bionic
Reading

Ukoliko nemate vremena za pravog kućnog ljubimca ili živite u zgradi u kojoj kućni ljubimci nisu dobrodošli zbog čangrizavih susjeda, možda je TechPet ljubimac za vas

Oni stariji sjetit će se ludila koje je nastalo za Tamagotchijem. Bio je to elektronički kućni ljubimac kojeg je trebalo hraniti svaki dan, voditi u šetnju i igrati se s njim, a kada bi zbog nebrige dobio krila i odletio na bolje mjesto, bilo je dovoljno resetirati uređaj i dobiti novog ljubimca za igranje.

Novi Tamagotchi također dolazi iz Japana, ali više podsjeća na robota nego na videoigricu.

TechPet zapravo je kućište u obliku psa u koje se umetne iPhone ili iPod Touch ne bi li postao elektronički kućni ljubimac.

Ekran iPhonea služi kao 'lice' ljubimca koji će se, za razliku od Tamagotchija, kretati i mahati repom.

I TechPeta treba hraniti, zabavljati, njegovati - ukratko, posvećivati mu vrijeme.

Što je 'ljubimac' sretniji, to ćete otkrivati sve više dodatnih mogućnosti i igara u aplikaciji TechPet.

Bez brige, neće 'umrijeti' ukoliko mu ne posvetite dovoljno pozornosti, ali će vam tužnim izrazima lica ili lavežom dati do znanja da nije sretan.

Zanimljivo je to što TechPet reagira i na glasovne naredbe, kao i geste rukom, a ukoliko se u prostoriji nađe još jedan TechPet, povezat će se bluetoothom.

'Kućište' TechPeta dostupno je putem interneta za 60 dolara (350 kuna) u ružičastoj, bijeloj i 'dalmatiner' boji, dok je sama aplikacija besplatna.

Možda TechPet i nije ljubimac o kojem djeca maštaju, ali može poslužiti kao izvrsna vježba prije kupovine pravog ljubimca koji ipak zahtijeva puno više pažnje.