PREGLEDNIJI REZULTATI

Pretražujete do besvijesti? Google ima novosti koje će vam olakšati posao

06.12.2022 u 13:07

Bionic
Reading

Pretraga će učitati šest stranica kontinuiranih rezultata prije nego što vas priupita želite li vidjeti još sadržaja

Googleovi rezultati pretrage za stolna računala od sad će se učitavati u obliku kontinuiranog sadržaja, umjesto da su raspoređene u stranice. Kompanija je ovaj potez odlučila napraviti nakon što je krajem prošle godine sličnu funkciju uvela na mobilne uređaje. Za razliku od 'beskonačnog' skrolanja, kontinuirani skrol automatski učitava šest stranica rezultata prije nego što korisnike pita želi li vidjeti njih više.

Google tvrdi da će značajka prvo postati dostupnom korisnicima u SAD-u, no da će s vremenom postati dostupna za druge jezike i regije, izvještava Verge.

Promjena dizajna napravljena je po uzoru na društvene mreže gdje se sadržaj konstantno učitava dok korisnik skrola prema dolje, za razliku od situacije gdje aplikacija korisnika priupita želi li vidjeti još objava. Kontinuirano skrolanje će pretrage učiniti bržima te će, nadaju se, smanjiti potrebu za guranjem prema prvoj stranici rezultata. Google je svojevremeno objavio da 'većina ljudi koji traže dodatne informacije pretražuje do četiri prve stranice rezultata pretrage'.

S obzirom na dramatičan pad klikova kasnijih rezultata u odnosu na one prve, borba za prvo mjesto pretrage će se, piše izvor, vjerojatno nastaviti.