TIPKAJTE U POVJERENJU

Po uzoru na Metu: Google uvodi novosti u dopisivanje

05.12.2022 u 10:20

Bionic
Reading

Google, po uzoru na jedan dosta popularan program iz Mete, u Google Messages uskoro planira uvesti enkripciju na obje strane

Google je službeno objavio da će u aplikaciju Google Messages uskoro uvesti enkripciju na oba kraja. Sigurnosna nadogradnja prvo će doći u ruke korisnika beta verzije, a nakon toga svima ostalima.

Enkripcija na oba kraja znači da nitko, pa ni sam Google, neće moći pročitati sadržaj poruka. Značajka je već prisutna u Google Messagesima unutar razgovora jedan-na-jedan, no uskoro će postati dostupnom i u grupnim razgovorima, prenosi TechRadar.

'Enkripcija na oba kraja polako postaje dostpna i u grupnim razgovorima te će postati dostupnom nekim korisnicima našeg beta programa tijekom idućih par tjedana.' napisao je Google.

Od SMS-a do RCS-a

Google je u sklopu objave na blogu otkrio da će brze reakcije na poruke emojijima stići i na Google Mesages. Podsjetimo, arsenal emojija koje se mogu koristiti za reakcije trenutno je ograničen. Pored ovih novih značajki, Google nastavlja promovirati svoj RCS standard koji bi prema njima trebao u potpunosti zamijeniti SMS, no čini se da Appleu i njihovom iMessageu ta ideja i dalje ne znači previše.

Google je također proslavio SMS-ov trideseti rođendan kao djelić povijesti mobilne komunikacije i, naravno, podsjetnik da se radi o relikviji koju bi trebala nadomjestiti njihova tehnologija poduprijeta njihovim serverima.