REBOOT DEVELOP

Preprodavač videoigara izazvao bijesne reakcije na konferenciji videoigara u Dubrovniku

22.04.2017 u 11:33

Bionic
Reading

Nakon što je predstavnik poznate stranice G2A stigao na pozornicu, naišao je na glasno negodovanje publike koju, očekivano, većinom predstavljaju međunarodni developeri

Međunarodna konferencija za razvoj videoigara u Dubrovniku ove godine je ugostila i predstavnike kontroverzne stranice za preprodaju igara G2A. Panel u kojem su odgovarali na pitanja iz publike pretvorio se u kakofoniju prigovora i poluodgovora, što je inače vrlo neuobičajena tradicija za Reboot Develop - koji je naširoko poznat kao konferencija s vrlo prijateljskom atmosferom.

Podsjetimo, G2A u posljednje vrijeme ima nesuglasice s Gearboxom, optužen je da je prodao 450 tisuća dolara vrijednih kopija TinyBuildove igre Punch Club bez davanja postotka proizvođača te u načelu nema baš najbolju reputaciju u gejmerskoj i developerskoj zajednici.

Krajem prošlog tjedna preprodavačeva reputacija ponovno ga je koštala neugodnosti tijekom najblaže rečeno negostoljubivog primanja tijekom panela kojeg je vodio Dan Pearson iz Gamesindustry.biza. Predstavnik G2A Mario Mirek cijelu stvar je počeo na krivi način nakon što je izjavio da njegova kompanija ne spada u sivo tržište i da 'ljudi ne razumiju njihov biznis model'. Ovo, očekivano, nije baš dobro prošlo kod publike koja se većinski sastoji od developera.

Mirek je kasnije objasnio da deset posto profita od prodaje pojedine igre 'nije malo' i da je isto 'vrlo privlačno', kako se vrlo puno trude u sprječavanju prevara i kako 40 posto firme čine žene - što je dosta blesav argument zašto firma sporo reagira na negativni feedback.

Nakon što je mikrofon stigao do publike, developeri poput autora Thomas Was Alonea Mikea Bithela imali su što reći.

Mike Bithel postavlja pitanje na G2A panelu Izvor: Društvene mreže / Autor: Eurogamer

Livestream u cijelosti možete pogledati ovdje.

Reboot Develop održava se od 22. do 24. travnja u Hotelu Sheraton u Dubrovniku.