GEJMERI, POŽURITE!

Legendarni Starcraft i Brood War odsad možete skinuti besplatno!

20.04.2017 u 12:11

Bionic
Reading

Klasici žanra strategije u pravome vremenu odsad su besplatni zahvaljujući skorašnjem dolasku moćnog i ljepšeg restauriranog Starcrafta

Ova ponuda vrijedi za vlasnike PC-ja i Maca te obuhvaća izvorni Starcraft i njegovu prvu ekspanziju Starcraft: Brood War. Starcraft je, podsjetimo, dobio zakrpu 1.17 koja je dostupna na Blizzardovom FTP sajtu. Riječ je o prvoj zakrpi od 2009. koja, zbog nejasnih razloga, nikad nije zaživjela. Malo im je trebalo, no hej - barem smo i to dočekali: stigla je zakrpa 1.18 koja je, naime, prva zakrpa za Starcraft u osam godina. Pretpostavljamo da se Blizz jako koncentrirao na tih 0.01 zakrpe.

Također, jako nam je drago to što je izdavač odlučio ponuditi Starcraft i Brood War za nula kuna.

Intro za Starcraft: Brood War Izvor: Društvene mreže / Autor: Blizzard Entertainment

Blizz je, doduše, obećao da će Starcraft postati besplatan kad objave Starcraft Remastered - 4K verziju igre. Čak i bez fensi nove grafike, izvorna igra dobit će niz poboljšanja u zakrpi 1.18 što je također jako dobra vijest za Starcraftovu prilično aktivnu online scenu. Zanimljivi noviteti uključuju fullscreen mod u prozoru, podršku za UPnP, bolju kompatibilnost s Windowsima 7, 8.1 i 10, kao i poboljšani sustav za obranu od varanja. Blizzard je naglasio da ne radi sekcija za profile, što znači da bi uskoro mogao pasti i patch 1.19.

Starcraft i Brood War za PC možete downloadati ovdje, a verzije za Mac možete pronaći ovdje.