DIJAGONALA ZA 20 KANALA

Pravi frajeri nogomet će gledati na ovom televizoru

11.06.2014 u 15:47

Bionic
Reading

Kako se približava početak Svjetskog prvenstva u nogometu, navijači diljem svijeta u potrazi su za savršenim mjestom gdje će ga gledati. Londonska tvrtka Titan izašla je s rješenjem dostojnim svog imena - najvećim svjetskim televizorom visoke razlučivosti

Zeus, kako je uređaj nazvan, velik je otprilike koliko i nogometni gol: osam puta pet metara. Može biti vaš, ako imate milijun funti za potrošiti (oko 9,2 milijuna kuna).

Pomoću njega mogli bi gledati nogometaše u prirodnoj veličini i 4K rezoluciji, dvostruko većoj od običnog HD-a. Na zaslonu dijagonale 370 inča (gotovo 940 centimetara) nudi 65 milijardi boja, težak je gotovo tonu i možete njime upravljati pokretima, pa čak i promijeniti program treptajem oka. Na njemu je moguće pratiti do 20 kanala istovremeno.


Dolazi s ugrađenim dinamičkim virtualnim akvarijem, koji koristi senzore za praćenje pokreta i osjetljiv je na dodir. Ujedno je i jedini zaslon na svijetu koji dinamički reagira na osvjetljenje prostorije u kojoj se nalazi, tako što uvjetima prilagođava razinu svjetla i kvalitetu boja u realnom vremenu.

Samo četiri primjerka će biti proizvedena. Za prva dva već postoje predbilježbe - kupci su britanski medijski multimilijunaš i hotel u Cannesu. Britanac će ga navodno instalirati na dno bazena.

Izvor:Daily Mail