brojne funkcionalnosti uz koje je igranje ugodnije

Poznati Youtuber otkrio kakav treba biti vrhunski gamerski smartphone

02.11.2018 u 12:50

Bionic
Reading

Igranje na mobilnim telefonima sve je popularnije, a najigraniji naslovi bilježe stotine milijuna preuzimanja i sve više aktivnih igrača. Prednosti mobilnog gaminga su brojne, a osim što je ovakve igre moguće igrati uvijek i svugdje, one danas postaju sve impresivnije kada je u pitanju grafika

Osnovni preduvjet da bi sve funkcioniralo besprijekorno je da hardverska strana bude kvalitetna, a zatim 'nastupaju' developeri koji svoje ideje razvijaju u zanimljive i zabavne igre.

Kakve bi karakteristike vaš smartphone trebao imati kako biste bezbrižno igrali omiljene naslove provjerili smo s popularnim Youtube gamerom – Malajskim Tapirom. Ivan Rado, poznatiji kao Malajski Tapir, vodi Youtube kanal koji danas bilježi čak 173 tisuće pretplatnika, a može se pohvaliti i Instagram računom s preko 70 tisuća fanova. I sam je istaknuo kako je kapacitet baterije jedna od ključnih stavki za gaming u pravom smislu te riječi, a danas je, srećom, moguće pronaći moćne uređaje na kojima se baterija prilikom igranja omiljenih naslova neće brzo isprazniti. Da biste se dugo zabavljali uz omiljene igre, birajte uređaje koji imaju kapacitet baterije oko 4000 mAh. Ovog 'pravila' pridržava se i Ivan koji koristi Huawei Mate 20 Pro čija baterija ima kapacitet čak 4200 mAh. Uz bateriju Ivanu je itekako bitan i napredni softver, GPU Turbo, koji mu uvelike poboljšava grafički segment igranja na njegovom Huawei Mate 20 Pro pametnom telefonu.

Da bi sve bilo besprijekorno izuzetno je važno 'srce' telefona, odnosno procesor. Proizvođači su dogurali izuzetno daleko u procesu izrade, a već su prisutni i čipseti dobiveni u proizvodnom procesu od samo 7 nm. Ovdje je Huawei pokazao izuzetan napredak jer, ne samo da je Kirin 980 temeljen na proizvodnom procesu od 7 nm, nego donosi i dual NPU zadužen za pametnu raspodjelu resursa koja omogućuje bolje performanse te dodatne mogućnosti na kameri.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Malajski Tapir

'Prije svega, najbitniji mi je multitasking. Procesor na mom smartphoneu je nevjerojatno brz što mi u kombinaciji sa 6 GB RAM-a omogućuje da bez problema skačem iz aplikacije u aplikaciju. Ne sjećam se kad sam zadnji put morao čekati par sekundi da se nešto otvori kao što je to bilo prije. Sam sebe smatram popriličnim heavy userom i mobitel mi je stalno u ruci. Nisam još imao dan da sam morao razmišljati trebam li malo smanjiti korištenje ili uključiti Power Saving Mode jer neću izdržati do kraja dana zbog pretjeranog korištenja.', ističe Ivan.

Tu su i brojne druge funkcionalnosti uz koje je igranje ugodnije, a Ivan je istaknuo one koje njemu najviše olakšavaju život. 'Od stvari koje ljudi ne koriste toliko često (a trebali bi) definitivno bih istaknuo Colour & Eye Comfort. Natural Tone i Eye Comfort opcija koja uklanja plavo svjetlo zbog kojeg se oči više naprežu zaista mi puno znače. Istaknuo bih i kucanje po ekranu za screenshot ili screen recording kada želim nešto spremiti za objavu ili poslati prijateljima u grupu. Posljednja funkcija koju čuvam za zimu je Gloves Mode kako bih mogao bez problema i s rukavicama na -10 stupnjeva koristiti mobitel bez razmišljanja o ozeblinama i smrznutim prstima', zaključio je Tapir, a kako je to izgledalo, pogledajte u videu.