restricted mode

Policiji i lopovima moglo bi postati još teže provaliti u iPhone

09.05.2018 u 12:18

Bionic
Reading

Značajka Restricted Mode zaključava prijenos podataka preko porta Lightning tjedan dana nakon što je vaš iPhone ili drugi uređaj pogonjen iOS-om bio zadnji put otključan

Istraživači pri tvrtki za digitalnu forenziku Elcomsoft otkrili su zanimljivu sigurnosnu značajku koja bi trebala postati dostupnom za iduće izdanje Appleovog operativnog sustava iOS, a koja otežava izvlačenje podataka iz ukradenog ili zaplijenjenog iPhonea.

OBRATITE PAŽNJU

Ovo je šest najčešćih zamki s Wi-Fijem, evo kako ih izbjeći

Pogledaj galeriju

Značajka Restricted Mode zaključava prijenos podataka preko porta Lightning tjedan dana nakon što je vaš iPhone ili drugi uređaj pogonjen iOS-om bio zadnji put otključan.

Što to znači? Pa, pokuša li netko pristupiti podacima bez vašeg otiska prsta, lica ili lozinke to neće moći učiniti nakon što se mobitel zaključa po isteku sedam dana neaktivnosti. Uređaj će i dalje biti moguće puniti.

  • +7
Dvanaest najljepših iPhonea otkad postoje Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Policiji i drugim predstavnicima zakona to se neće svidjeti jer su dosad, navodno, u sklopu istraga mogli za do tri dana otključati i novi iPhone X koristeći gadgete kao što je GrayKey. Većini lopova to bi trebalo bar zagorčati život i otežati posao, ako ih ne i posve onemogućiti u pristupu podataka, piše Next Web.