unsane

Pogledajte triler koji je slavni redatelj snimio mobitelom

15.03.2018 u 15:37

Bionic
Reading

Steven Soderbergh je sa 26 godina bio najmlađi redatelj koji je osvojio Zlatnu palmu na festivalu u Cannesu, a sad je snimio triler iPhoneom 7 Plus u svega dva mjeseca

Steven Soderbergh, američki redatelj i scenarist, snimio je cijeli film iPhoneom 7 Plus. Njegov triler Unsane premijerno je prikazan na prestižnom festivalu Berlinale prošlog mjeseca, a sam je rekao da nikad ne bi snimao ni sa kojom drugom kamerom jer je iPhone sve što mu treba. Film je pokupio pozitivne ocjene publike i kritičara.

'Uvijek ću snimati iPhoneom jer je to ono što imam i sa čime se znam koristiti. Pretpostavljam da bi rigoroznija osoba isprobala sve što se može pronaći, ali ja sam znao da je to moguće i sa iPhoneom i da mi je to dovoljno. Namjeravao sam ga testirati kroz faze i vidjeti za što je senzor sposoban' rekao je Soderbergh za Dazed, prenosi Highsnobiety.

Dodao je kako ponekad rezultati mogu ispasti zanimljivi iako je u izgledalo kao problem. Iako snima mobitelom, i dalje koristi standardnu opremu kao što su stativi, stabilizatori i slično, samo njihove manje verzije. Najviše ga je brinulo snimanje noću.

'Da nije upalilo, bio bih propao. Rasvjeta za tradicionalne filmove bi koštala 18 tisuća dolara (svjetla za vanjske noćne scene) kako bi se osvijetlila šuma i kako bi se mogla snimiti ta sekvenca, ali nisko-budžetni filmovi to ne mogu; moraju naći drugi način. Bilo je to otprilike na pola snimanja kad sam pomislio: Mislim da će ovo biti cool! Zbilja mi se sviđa nadnaravni, sanjivi štih koji film ima. Cijela ta sekvenca je bila strašna za odraditi, ali u dobrom smislu: uvijek bi trebalo postojati nešto što te plaši dok radiš film' zaključio je Soderbergh.

  • +11
Apple iPhone X Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

Unsane je snimljen u samo dva mjeseca i radnja prati Sawyer Valentini (Claire Foy) koja se preselila u Philadelphiju kako bi pobjegla čovjeku koji ju je uhodio dvije godine. No njena prilagodba u novo okruženje nije prošla glatko te završava u psihijatrijskoj ustanovi. Tamo se suočava sa progoniteljem, stvarnim i nestvarnim svijetom.