PRIMJER DRUGIMA

Pogledajte kako je NASA 'oprala' Elona Muska

30.11.2018 u 15:09

Bionic
Reading

Šefu američke svemirske organizacije nije se svidjelo ponašanje milijardera i šefa tvrtke Space X pred kamerama

Direktor NASA-e Jim Brindestine javno je kritizirao poduzetnika Elona Muska zbog toga što je pušio marihuanu tijekom prijenosa uživo emisije Joe Rogan Experience na internetu u rujnu ove godine. 'To nije ulilo povjerenje', rekao je Brindestine novinarima.

uspješno stigla

Pogledajte prizore koje je na Marsu sinoć snimila NASA-ina letjelica

Pogledaj galeriju

Zašto je važno konzumira li Musk marihuanu ako je ta laka droga legalizirana u dijelovima Sjedinjenih Država? Pa, Muskova tvrtka koja se bavi svemirskim putovanjima SpaceX morat će zbog toga proći NASA-inu sigurnosnu provjeru.

Brindestine je sad po prvi put javno komentirao Muskovo pušenje jointa pred kamerama. 'Nije pomoglo, niti nam ulilo povjerenje. Žele li prevoziti američke astronaute u svemir, lideri organizacija koje rade na tome trebaju uzeti Muskov slučaj kao primjer što im se može dogoditi', rekao je.

Upozorenje drugima

Šef NASA-e osobno je naložio sigurnosnu provjeru ne samo SpaceX-a već i Boeinga. Ali naglasio je kako je htio pretresti korporativne kulture te dvije tvrtke i prije no što se Musk zaigrao s lakim drogama pred kamerom.

Na to se odlučio zbog tragičnih incidenata u NASA-inoj povijesti, među kojima su požar u Apollu 1 koji je 1967. godine ubio tri astronauta tijekom zemaljskog testiranja, kao i dvije katastrofe s letjelicama space shuttle 1986. i 2003.

Brindestine je rekao i kako je s Muskom više puta razgovarao o njegovom ponašanju. 'Posvećen je sigurnosti kao i bilo tko drugi i razumije kako to ponašnje nije bilo dolično te obećao kako se neće ponoviti', istaknuo je Bridnestine, a prenosi Business Insider.