VESPA WORLD DAYS 2015

Pogledajte invaziju Vespi na Biograd i Zadar

15.06.2015 u 13:02

Bionic
Reading

Hrvatsko izdanje okupljanja 'Vespa World Days' ostat će zapamćeno kao najveći Vespa susret u povijesti: tijekom četiri dana u Biogradu na moru i Zadru bilo je 11 tisuća posjetitelja, više od pet tisuća Vespi i 328 Vespa klubova iz 33 zemlje

U Dalmaciju su doputovali iz svih krajeva svijeta, među ostalima iz Kanade, Meksika, Izraela, Tajvana, Brazila... Najviše ih je stiglo iz domovine Vespe, Italije.

Organizatori događanja Vespa klub Hrvatska te gradovi Biograd na moru i Zadar iznimno su zadovoljni velikim uspjehom susreta te pozitivnim dojmovima brojnih gostiju.

'Prezadovoljni smo cijelim događajem. Osobito sam ponosan na tim od 112 ljudi, članova Vespa kluba Hrvatska, koji su na svojim leđima iznijeli zahtjevan posao organizacije. Naši gosti vespaši imaju samo riječi hvale za susret, a posebno su oduševljeni lokacijom i našim prirodnim ljepotama', izjavio je predsjednik Vespa kluba Hrvatska Rafael Čuljak


Najzanimljiviji dio bila je subotnja svečana vožnja od Biograda do Zadra. Desetak kilometara duga kolona Vespi koja se protezala između dva grada izazvala je oduševljenje lokalnog stanovništva i turista duž cijele trase. Veliki interes pobudila je i izložba najstarijih modela Vespe Faro Basso iz '40-ih i '50-ih godina prošlog stoljeća, postavljena u zadarskoj crkvi svetog Donata.

Vespaši su od četvrtka do nedjelje uživali u dnevnom obilasku turističkih znamenitosti, večernjem zabavnom programu, gastro delicijama i, naravno, razgledavanju najraznovrsnih modela Vespi. Susret je završen predajom domaćinstva Vespa klubu Francuska koji će organizirati Vespa World Days 2016. u Saint-Tropezu.