PONOSNI KAPETAN ENTERPRISEA

Patrick Stewart koristi medicinsku marihuanu svaki dan i ponosan je na to

19.03.2017 u 10:16

Bionic
Reading

Poznati kapetan iz 'Star Treka' tvrdi da mu lijekovi od kanabisa pomažu da spava te da su mu pomogli kod artritisa u rukama, što znači da ponovno može stegnuti šake

Kako stvari stoje, poznati glumac imao je zdravstvenih problema koji su ga potaknuli da isproba medicinsku marihuanu. Da bi si olakšao bol koju uzrokuje artritis, sedamdesetšestogodišnji Stewart koristi sprej od marihuane, mast i jestive proizvode. O korištenju marihuane govorio je tijekom izjave za plan istraživanja kanabisa na sveučilištu u Oxfordu. Riječ je, naime, o ujedinjenom istraživanju koje sprovodi sveučilište i kompanija Kingsley Capital Partners. Ovaj projekt će investirati 12,3 milijuna dolara u centar za istraživanje medicinskih primjena kanabisa.

Stewart je o korištenju marihuane pričao The Daily Telegraphu i naglasio kako mu je lijek propisao liječnik u Los Angelesu prije dvije godine kao mjeru protiv osteoartritisa koji mu je zahvatio ruke.

Zahvaljujući spreju od marihuane, vratila mu se mobilnost u rukama te je ponovno mogao stegnuti šaku. Također redovito uzima kremu i čokoladnu pločicu od marihuane koje mu pomažu da zaspi.

'Nakon ovog iskustva entuzijastično podržavam plan istraživanja kanabisa na sveučilištu u Oxfordu', rekao je Stewart. 'Ovo je vrlo važan korak koji Britanija poduzima u polju istraživanja koje je predugo bilo zadržavano predrasudama, strahom i neznanjem.'

Stewartova najnovija uloga je ona Profesora X ili Charlesa Xaviera u filmu o Wolverineu 'Logan'.