SKIDAJ!

Ovo su najbolje besplatne igre za Windows Phone

05.12.2014 u 06:58

Bionic
Reading

Ljubitelji igara na Windows Phone platformi nisu mogli uživati u toliko naslova kao na Androidu ili iUređajima, no stvari se polako mijenjaju. Pored solidnih (ne i izvrsnih) aplikacija za produktivnost, valja se ponekad i zabaviti, a solidnu listu naslova donosi stranica NokNok.tv

Što je najbitnije, naslove koji slijede mogu pokrenuti i jeftiniji modeli poput Lumija 630, 635 i 530, usprkos činjenici da imaju svega 512MB radne memorije. Neovisno o žanru, valja izdvojiti nekoliko igara na koje vlasnici Windows Phone uređaja mogu 'gubiti vrijeme'.

Kad su u pitanju auto-trke, teško da može ići bolje od Asphalt 8: Airborne. Ovaj naslov donosi devet lokacija za izvrsne utrke, a svaka od njih ima niz prečaca i tajni. Riječ je o naslovu s Metacritic ocjenom od 91/100 pa ga uistinu valja isprobati sve i da korisnik mobilnog uređaja nije ljubitelj žanra.

Arkade su prava poslastica, a na brojnim naslovima je vrlo lako izgubiti sate i sate jer traju naizgled beskonačno. U tzv. endless-run segmentu posebno vrijedi istaknuti Despicable Me: Minion Rush, baš kao i Temple Run 2.


Strategije na svim mobilnim platformama doživljavaju procvat, iako je riječ o krajnje pojednostavljenim verzijama žanra prenesenog s računala. Cloud Raiders i World At Arms su naslovi s izvrsnim ocjenama i s mnoštvom zadovoljnih igrača pa ih vrijedi isprobati.

Ne izostaje ni sportskih naslova u besplatnoj kategoriji, iako je Football World: Real Soccer Flick League Cup 14 među omiljenima, barem ako je za suditi po recenzijama. Ova igra se hvali sa 60 uzbudljivih izazova, preciznom fizikom i kvalitetnom podrškom.

Microsoft je na svoju mobilnu platformu prenio i Solitaire i Mahjong, poznate svim ljubiteljima Windows klasika.

Što nedostaje...zombiji? Ima i toga. Zombie Doom HD je otkačen i zarazan first person shooter koji donosi 36 razina, pet oružja i hrpu neprijatelja u obliku vanzemaljaca, mumija i, naravno, zombija.

Pored svega spomenutog, portal NokNok je izdvojio čak 100 besplatnih igraćih naslova za Windows Phone platformu, grupiranih po kategorijama. Tko voli, nek' izvoli