PRIČA SE

Ovo je mobitel koji bi Galaxyju S8 mogao baciti rukavicu u lice

13.04.2017 u 08:14

Bionic
Reading

Mala kineska tvrtka priprema pametni telefon koji je dizajnom i performansama u istoj ligi kao i Galaxy S8, ali sa značajno nižom cijenom

Dok svi pričaju o nedavno predstavljenoj perjanici Galaxy S8 i tome kako predbilježbama ruši Samsungove rekorde, mala tvrtka u Kini navodno već priprema ultimativnog izazivača južnokorejskog perjanici u svijetu Androida: pametni telefon koji je dizajnom i performansama u istoj ligi kao i Galaxy S8, ali sa značajno nižom cijenom. 

Riječ je o tvrtci OnePlus i njihovom nadolazećem smartfonu OnePlus 5, koji će zamijeniti model OnePlus 3. Preskočili su broj četiri zato što u Kini vjeruju kako donosi nesreću.

Evo pet razloga zašto bi mogao pomesti skuplju konkurenciju.

1) Novi dizajn s tankim obrubima i bez tipke Home

Fotografije koje su dosad procurile prikazuju novi OnePlus 5 s vrlo tankim obrubom, a nije isključeno kako će imati i dizajn u kojem je cijela prednja strana mobitela zaslon te fizičku tipku Home zamijeniti digitalnom. U tom bi slučaju čita otiska prsta bio prebačen na stražnju stranu uređaja. 

2) Više memorije RAM-a od bilo kojeg smartfona na tržištu ove godine

Naravno, više RAM-a nije rješenje za sve probleme. Ipak, šest GB u OnePlusu 3 i danas zvuči impresivno, a osam GB zvuči fantastično. Priča se kako će doći u paketu s procesorom Snapdragon 835 i zaslonom razlučivosti 2K, prvim te vrste u seriji OnePlus. 

3) Moćna kamera s dvije leće

Nagađa se kako bi OnePlus 5 mogao imati stražnju kameru opremljenu s 23 i prednju sa 16 megapiksela. Stražnja bi mogla imati dvije leće s optičkom stabilizacijom slike. Da, nije u megapikselima sve, ali ipak -  to je gotovo dvostruko više od onog što Samsung nudi u svojim novim perjanicama.

4) Veća baterija

Kapacitet baterije u modelu OnePlus 5 trebao bi biti između 3.500 i 4.000 mAh. Uz energetski učinkoviti čipset Snapdragon 835, za očekivati je kako ćemo iz baterije moći izvući puno i onda još malo. Samsung za Galaxy S8 i S8+ nudi baterije kapaciteta3.000 i 3.500 mAh.

5) Niža cijena

Glasine kažu kako bi OnePlus 5 trebao koštati ispod 500 dolara (oko 3.500 kuna po trenutnom tečaju). 

Više: Phone Arena