NOVA PERJANICA

Pažnja! LG G6 na hrvatsko tržište dolazi u svibnju

06.04.2017 u 10:31

Bionic
Reading

Prvi flagship čije isporuke počinju u 2017. dolazi sa zaslonom FullVision i čvrstim metalnim kućištem, a moguće ga je koristiti jednom rukom

LG Electronics je najavio da će, nakon domaćeg tržišta u Južnoj Koreji, ovog tjedna krenuti isporuke pametnog telefona LG G6 i na međunarodna tržišta. Na ključnim tržištima Sjeverne Amerike, Azije, Europe, Srednje i Južne Amerike ovaj se flagship očekuje tijekom sljedećih nekoliko tjedana, a u Hrvatsku dolazi u svibnju.

LG G6 je dobio brojne pozitivne reakcije na Mobile World Congressu 2017 gdje je osvojio čak 36 nagrada različitih medija iz industrije. G6 se ističe svojim 5,7-inčnim zaslonom smještenim u kućište veličine uobičajene za uređaje sa zaslonom od 5,2 inča. Uz zaslon FullVision i podršku za Dolby Vision i HDR 10, LG G6 je kompatibilan s više HDR sadržaja nego bilo koji drugi pametni telefon na tržištu. Omjer stranica zaslona od 18:9 omogućava da se zaslon podijeli u dva identična kvadrata, za multitasking, a tu je i sučelje kamere razvijeno za potrebe korisnika društvenih mreža.

LG G6 fotografije snima prednjom širokokutnom kamerom koja nadopunjava mogućnosti stražnje dvostruke širokokutne kamere. Leća od 125 stupnjeva na stražnjoj kameri pruža panoramsku sliku s manje izobličenja na rubovima, dok je prebacivanje između širokih i standardnih leća glatko i neometano. Prednja kamera od 5 MP s kutom snimanja od 100 stupnjeva omogućava snimanje grupnih fotografija bez potrebe za korištenjem selfie štapa.

LG G6 je prošao i zadovoljio testiranje za standard MIL-STD 810G za trajnost koje provodi neovisna tvrtka za testiranje i certificiranje MET (Maryland Electrical Testing) Laboratories. G6 je prošao 14 testova te zadovoljio najviše kategorija među testiranim pametnim telefonima: otpornost na niske i visoke temperature, vlagu, vibracije, sunčevo zračenje, niski tlak, pijesak i prašinu, uronjenost, temperaturni šok, slanu maglu i kišu. G6 se pokazao dovoljno otpornim za nošenje na stvarnim vojnim vježbama i u operacijama što za korisnike znači još jednu brigu manje u svakodnevnoj uporabi.

'Prve reakcije i povratne informacije o G6 daleko su nadmašile naša očekivanja', rekao je Juno Cho, predsjednik kompanije LG Electronics Mobile Communications. 'Imali smo dobru bazu za unapređenje G serije, a ono što smo naučili od potrošača u posljednjih godinu dana bilo je uistinu inspirativno i poučno.'

Cijene i točni datumi dostupnosti uređaja G6 bit će lokalno objavljeni na svakom pojedinom tržištu.

  • +3
LG G6 Izvor: Promo fotografije / Autor: LG