MI IH ŽELIMO

Ove fora gadgete još ne možete naći u trgovinama, ali...

09.08.2017 u 13:21

Bionic
Reading

Svijet crowdfundinga nudi obilje zanimljivih, korisnih i praktičnih tehnologija i gadgeta. Evo ih nekoliko koji su nam zapeli za oko

U svakom danom trenutku u tijeku je ogroman broj kampanja za zajedničko financiranje. Već i brzinski pregled najvećih platformi Kickstarter i Indiegogo otkrit će koliko je među njima uvrnutih, beskorisnih i glupih ideja.

No, ima i potencijalno vrlo korisnih i praktičnih. Evo nekih od njih. 

Tersa Steam on IndieGoGo Izvor: Društvene mreže / Autor: Tersa

Tersa glača umjesto vas

Malo je onih koji zbilja vole glačati rublje. Dosadno je i traži puno vremena, a nije ni ugodno dok su ljetne vrućine. Te nas gnjavaže žele lišiti tvorci Terse, kutije koju postavite na zid. Ne samo što može ispeglati vašu odjeću za manje od deset minuta, već će ju učiniti i mirisnom, tvrde oni. Možete čak i odabrati miris.

Zasad im nedostaje nešto više od deset posto kako bi na platformi Indiegogo prikupili traženih 26.639 američkih dolara.

E-Skin - Next-Generation Textile-Based Wearable Device Izvor: Društvene mreže / Autor: Xenoma Inc.

E-Skin je vaša nova koža za igru

E-Skin je majica futurističkog izgleda opremljena senzorima koji prate vaše pokrete. Dok ju nosite možete slati upute računalu koristeći geste i pokrete tijela.  Naravno, moguće ju je koristiti za igre, naročito za virtualnu stvarnost. No, može biti programirana i za druge namjene: recimo, praćenje vježbanja, držite li tijelo u ispravnom položaju...

Dosad su kampanjom na Kickstateru kojom idu na sve ili ništa prikupili nešto više od 31 tisuće dolara od traženih 50 tisuća.

Nope - Sound Blocker and Webcam Cover Izvor: Društvene mreže / Autor: Kickstarter

Nope će blokirati pristup hakerima

Hakeri na svakojake načine nastoje dokopati se vaših podataka. Pokušat će upasti u vaše korisničke račune za e-poštu i društvene mreže, preuzeti mikrofone na vašem računalu ili pametnom telefonu kako bi vas prisluškivali...

Kameru ćete, kao što je svojedobno pokazao Mark Zuckerberg, razmjerno jednostavno blokirati. S mikrofonima nije tako jednostavno.  No, zato je tu Nope, mali gadget koji priključite na vaš uređaj, a koji blokira ugrađeni mikrofon. Možete ga prikačiti na privjesak za ključeve kako ga ne bi izgubili. A ima i dodatak za pokrivanje web kamere.

Nope je dosad za više od 16 tisuća prebacio prvotno traženih 20 tisuća američkih dolara.

All Controller Universal & Fully Customizable by Digital Depth Inc — Kickstarter Izvor: Društvene mreže / Autor: Latest Tech

Jedan kontroler za sve igre

Ne želite birati između različitih igraćih konzola ili između konzola i PC-ja? Umjesto više različitih kontrolera možete koristiti All Controler, uređaj za koji njegovi tvorci tvrde kako može biti korišten s više različitih igraćih sustava, ali i računalnom periferijom poput miša i tipkovnice.

Moguće je na njemu namjestiti različite postavke i razinu osjetljivosti, upravljati mrtvim područjima za joystick i programirati makro naredbe. Dostupan je u žičnom i bežičnom izdanju, s baterijom koja bi trebala potrajati do 40 sati bez punjenja, piše Digital Trends.

Već su uspjeli premašiti prvotno traženih 75 tisuća kanadskih dolara: u trenutku pripreme ovog teksta imali su 162.055 dolara.