TEHNO NOVITETI

Ova specijalna računala stvorena su za rad u bolnicama

06.03.2018 u 13:42

Bionic
Reading

HP je nedavno predstavio novu liniju računala koja su posebno otporna na agresivna bolnička sredstva za čišćenje

HP je najavop potpuno novu liniju prijenosnika, prikaza i stolnih računala otpornih na snažna sredstva za čišćenje koja se često koriste u zdravstvenim ustanovama.

Ovo su trenutno najbolji ultralaki laptopi Izvor: Huawei / Autor: Huawei

Prilagođen radnom mjestu

Predstravljena su sveukupno tri proizvoda: HP EliteOne 800 Healthcare Edition sve-u-jednom stolno računalo, 27-inčni HP Healthcare Edition ekran, te konačno - EliteBook 840 Healthcare Edition prijenosnik.

Glavni trik kod laptopa je što može u cijelosti isključiti tipkovnicu tijekom čišćenja, što znači da se ništa ne može upisati slučajno. Sva tri proizvoda napravljena su kako bi izdržali oštećenja inače uzrokovana čišćenjem germicidima koji su u gore spomenutoj radnoj sredini prilično česti.

Sigurnosne mjere

HP je u računala i periferiju ubacio nekoliko dodatnih značajki koje su specijalno napravljene kako bi pomogli radnicima u bolnicama. Ekran osjetljiv na dodir može prepoznati dodir korisnika koji koriste kirurške rukavice. Prijenosnik, stolno računalo i prikaz također imaju RFID čitače koje radnici mogu aktivirati dodirom radne kartice. Konačno, prijenosno računalo također ima ugrađen senzor za otiske prstiju.

HP je također u računala dodato sigurnosne mjere koje se nose s potencijalnim rizikom krađe. HP EliteBook tako ima fizički odvojeni sigurnosni kontroler koji je vrlo teško hakirati. On također ima 'privatni' prikaz koji blokira gledanje sa strane.

The Elitebook na tržište stiže ovog svibnja, dok ekran i stolno računalo očekujemo u lipnju.