surfanje i bilježenje

Ova korisna značajka Google Chromea će vam se svidjeti

  • Autor: Lucija Adžić
  • Zadnja izmjena 05.04.2018 12:44
  • Objavljeno 05.04.2018 u 12:44
Proširenje za vođenje bilješki na webu

Proširenje za vođenje bilješki na webu

Izvor: Promo fotografije / Autor: Profimedia

Nekad smo bilješke na papirićima magnetima lijepili po hladnjacima, a danas i za to postoji aplikacija

Bilješke dok surfate internetom su uvijek korisne, pogotovo ako radite kakvo istraživanje. Možda već koristite Notepad ili neku sličnu aplikaciju, ali nijedna od njih ne nudi mogućnost sinkroniziranja podataka pomoću platformi. OneNote i Evernote nude nešto tomu slično, ali dok pišete ne vidite preglednik.

Srećom, rješenje postoji, barem za korisnike Google Chrome preglednika koji mogu skinuti proširenje Moje bilješke ili My Notes koje je dostupno u web trgovini.

Alat za bilježenje dok pretražujete web

Izvor: Promo fotografije / Autor: Learning Concepts

Jednom kad aplikaciju pronađete i instalirate, prebacit će vas na stranicu s postavkama. Tamo ćete, prije pisanja bilješki, morati dati dozvolu za pristup vašem Google računu. Potom kliknite na gumb Prijava na Gmailu da biste povezali račune i aplikaciji dali pristup.

Ako je nakon ovog koraka provjera autentičnosti bila uspješna, vidjet ćete da ste prijavljeni na Gmail poštu. Nakon dovršetka provjere autentičnosti, u gornjem desnom kutu će se prikazati ikona olovke na koju ćete kliknuti svaki put kad poželite napisati bilješku. Da biste počeli s novom bilješkom, kliknite na Izradi novu.

Kada završite s bilješkom, možete kliknuti Spremi na Disk da biste je dodali u oblak ili Pošalji poruku e-pošte da biste svoje bilješke poslali u e-poruci na adresu koju ste povezali s aplikacijom.

TEHNO IZBOR

Pronašli smo pet ultra laganih laptopa koji rasturaju

Pogledaj galeriju
6

Ako ovo proširenje ipak nije zadovoljilo vaše potrebe, ovjde možete naći još nekoliko sličnih. U Chromovoj web trgovini, pored toga nude se slična sticky notes rješenja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!